Nyitókép: SITA/Ľudovít Vaniher

 

Maroš Žilinka főügyész a közösségi oldalán magyarázza a bizonyítványát azzal kapcsolatban, hogy miként jutott a lánya egy több mint 150 ezer eurós kétszobás pozsonyi lakáshoz.

 

A főügyész elutasítja azokat a vádakat, miszerint a lánya pozsonyi lakásvásárlása összefüggésbe hozható a Jaroslav Haščák ügyében hozott döntésével. Žilinka szerint ez egy nyilvánvaló kísérlet a lejáratására.

 

Azt állítja, hogy feleségével 2019 júliusában írták alá a „Bory bývanie 2” építési projektben lévő lakás tulajdonjogának jövőbeni átruházására vonatkozó szerződést – vagyis jóval azelőtt, hogy ő lett volna a legfőbb ügyész.

 

Egy 57,35 m2 alapterületű kétszobás lakásról van szó, pincével és parkolóhellyel Pozsonyban, 153 300 eurós vételárért. „A megegyezett vételár a nyilvánosan elérhető ajánlat szerinti összeget jelentette, kedvezmények nélkül” – tette hozzá a főügyész.

 

Žilinka továbbá azt állítja, hogy feleségével együtt 22 995 euró előleget fizettek 2019 augusztusában. „Miután a Szlovák Köztársaság főügyésze lettem, feleségemmel együtt minden jogot és kötelezettséget átruháztunk a „Bory bývanie 2” építési projektben a felnőtt lányunkra”.

 

Az ingatlan tulajdonosa Žilinka lánya latt, miután szülei kifizették az ár fennmaradó részét – 130 305 eurót. Az ügyész szerint ez 2021 júliusában történt.

 

„Lányunknak kizárólag a fizetésünkből származó bevételből és a pöstyéni háromszobás lakásunk eladásából származó vételárból biztosítottuk az ingatlan megvásárlásához szükséges összes forrást. Minden pénzátutalás nem készpénzes banki átutalással történt”

 

– bizonygatta Žilinka.

 

Szerinte az ingatlanvásárlás egyetlen döntési tevékenységéhez sem köthető. „Emellett határozottan el kell utasítanom, hogy családtagjaimat bármilyen módon bevonják a személyem elleni folyamatos támadásokban” – összegezte a főügyész.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!