Nyitókép: Getty Images

 

A szlovák S-300-as rendszer továbbra is ukrán életeket ment meg. Ezt Ukrajna szlovákiai nagykövete, Myroslav Kastran nyilatkozta az ideiglenesen kinevezett védelmi miniszterrel, Jaroslav Naďgyal folytatott csütörtöki találkozóján.

 

Közösen megvitatták az ukrajnai helyzetet, az adományozott felszerelések jelentőségét és a nehéz helyzetbe került ukrán nép megsegítésének további lehetőségeit. Az ukrán nagykövet ebből az alkalomból köszönetet mondott Szlovákiának az Ukrajnának nyújtott katonai és humanitárius segítségért.

 

„Az ukrán nemzet örökké emlékezni fog Szlovákia gyors és önfeláldozó segítségére”

 

– mondta a 13 MiG-29-es vadászrepülőgép és a KUB légvédelmi rakétarendszer alkatrészeinek átadása kapcsán.

 hirdetes_810x300  

 

A találkozón a nagykövet megerősítette, hogy a szlovák S-300 légvédelmi rendszer továbbra is működik, és hatékonyan segít megvédeni a területet az orosz rakétáktól. Emellett ismét nagyra értékelte, hogy az első országok között voltunk, amelyek ilyen hatékony fegyverrendszerekkel kezdték el segíteni Ukrajnát.

 

Naď megjegyezte, hogy Szlovákia a kezdetektől támogatja Ukrajnát.

 

„Még az orosz parancsnokságnak is meg kell értenie, hogy ez a konfliktus csak halált és pusztítást hoz, de az agresszorral ellentétben az ukránok tisztességes harcot vívnak a szabadságért és az értékekért, amelyeket Putyin rezsimje gyűlöletbe fullasztott Oroszországban. Ezért támogatja az egész civilizált világ Ukrajnát, ezért lesz a győztesek oldalán”

 

– tette hozzá a védelmi miniszter.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!