Nyitókép: Tlačový a informačný odbor Úradu vlády SR

 

A Facebookon üzenget egymásnak Richard Sulík SaS-es pártelnök és Eduard Heger ideiglenesen megbízott miniszterelnök. A két politikus a német Winkelmann vállalat 450 új munkahelyet teremtő rimaszombati beruházása miatt kapott hajba.

 

Sulík Heger egyik posztját kommentelte, amiben azt írja: örül, hogy sikerült a beruházás, ám ez látásmódja szerint az ő érdeme (is), ugyanis annak idején a rimaszombati ipari park építése mellett foglalt állást.

 

Heger azt válaszolta, hogy az „együttműködés hozza a sikereket”. Ezért is sajnálja, hogy Sulík „pálcát tört a kormány felett”.

 hirdetes_810x300  

 

Az SaS pártelnöke erre azt írta:

 

„Nos Edo, pontosan tudod, ki felett törtem pálcát. És azt is nagyon jól tudod, hogyan lehetett volna ezt megakadályozni”.

 

Forrás: Facebook/Eduard Heger-Predseda Vlády SR

 

Mint ismeretes, a német Winkelmann vállalat közvetlenül 450 új munkahelyet teremt a rimaszombati ipari parkban, közvetve pedig több száz embernek ad majd munkát. Ez lesz az első cég az állami ipari parkban, amely legalább 110 millió eurót fektet be ide. A tervek szerint hőszivattyúkhoz és fűtőberendezésekhez való tartályok gyártására fog összpontosítani. A hőszivattyúk iránti növekvő kereslet miatt az is lehetséges, hogy a Winkelmann 2030-ig megduplázza a beruházás volumenét. A gyártás a tervek szerint 2025 elején indul.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!