Nyitókép forrása: SITA

 

Kigyulladt egy gabonamező a pozsonyi reptértől nem messze. Dunahidas hivatalos oldala szerint a Zöld-tó környékén tombolnak a lángok, az önkormányzat felszólította a lakosságot, hogy zárják be ablakaikat. Nem véletlenül, hatalmas füstoszlop alakult ki a terület felett, amely a jelenlegi légköri körülmények miatt részben felhővé változott, részben a környező lakott területek levegőjét szennyezi.

 

A füstöt a szél Bazin irányába vitte, ahol szintén érezni lehet a levegőben. A város a tűz helyszínétől 20 kilométerre van, és az ottani önkormányzat szintén arra kérte a lakosokat, hogy zárják be ablakaikat.

 

A tűzoltókon kívül a rendőrök is ott vannak a tűz helyszínén. A rendőrség a környező települések lakóit szintén felszólította, hogy ne menjenek a szabadba és zárják be ablakaikat (jelenleg 33 fok körüli a kinti hőmérséklet…). A tűzoltóknak valamivel 5 óra előtt már sikerült ellenőrzésük alá vonni a tüzet, ami azt jelenti, hogy sikerült elkerülni a tovább terjedését.

 

 hirdetes_810x300  

A Szlovák Hidrometeorológiai Intézet pedig azt közölte, hogy a keletkező nagy mennyiségű füst találkozott a levegőben lévő vízpárával, és a tűz által generált hőnek, valamint az éppen aktuális időjárási viszonyoknak köszönhetően a füst egy részéből felhő alakult ki (a felhő fehér, a füst szürke). Az alábbi Facebook-bejegyzés kommentjei között egy látványos videót is közöltek.

 

 

Körkép.sk

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!