Nyitókép:

 

A rendőrség több személyt letartóztatott. A „Karpat” név alatt futó NAKA-akció keretében szerdán a reggeli órákban a rendőrség több személy letartóztatott Nyugat-Szlovákia különböző helyszínein.

 

A gyanú szerint a bűnszervezet 2016 és 2019 között nagy összegben lopta az uniós alapokat, mégpedig az oktatásügyi minisztérium alatti  programokon keresztül, valamint az állami költségvetésből.

Denisa Bárdyová szóvivő szerint részletesebb tájékoztatásra egyelőre nincs lehetőség, tekintettel a jelenleg is zajló razziára, illetve nyomozati lépésekre.

 hirdetes_810x300  

 

Az Aktuality.sk úgy tudja, hogy a Peter Plavčan oktatásügyi miniszter ideje alatt történtek a visszaélések. A témával a meggyilkolt Ján Kuciak oknyomozó újságíró is foglalkozott.

 

Kuciak Ján Počiatek és Robert Kaliňák érintettsége mellett az akkori Most-Híd felelőseit is említette. Az egyik dunaszerdahelyi építkezési cég, mely sikeres volt az akkori kiírásban, a HT, s.r.o.. Ügyvivője a padányi Horsicz Tibor, aki 2017-ben a Most-Híd regionális politikusa, helyi képviselője, és a párt tagja is volt. Tavaly, azaz 2022-ben már a Szövetség-Aliancia színeiben indult az önkormányzati választásokon.

 

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!