Nyitókép: MATEJ JANKOVIČ/pluska.sk

 

A rendőrség készül a csütörtöki tüntetésekre, amelyeket a gazdák, az állattenyésztők és az élelmiszertermelők szerveztek szerte Szlovákiában – tájékoztatott Denisa Bárdyová, a Rendőrfőkapitányság szóvivője.

 

„A rendőrök figyelni fogják a helyzetet. Amennyiben a közrend megzavarását vagy a közlekedési szabályok súlyos megsértését észlelik, a törvénnyel összhangban fognak eljárni” – mondta Bárdyová, hozzátéve, hogy nemcsak a megmozdulások idején lesznek a helyszínen, hanem azok befejezése és a tüntetők hazatérése után is.

 

Az autósoknak azt is tanácsolják, hogy kövessék figyelemmel a rendőrségi testület honlapját és a közösségi oldalakat, ahol rendszeresen friss információkat közölnek majd.

 hirdetes_810x300  

 

„Minden közlekedőt emlékeztetünk arra, hogy holnap türelemmel és megfontoltsággal kell önön magukat felvértezni” – mondta Bárdyová.

 

A Szlovák Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kamara (SPPK) tagjai csatlakoznak a gazdák, termelők és élelmiszertermelők európai szintű tiltakozásához, hogy kifejezzék elégedetlenségüket az Európai Unió döntéseivel szemben. Csütörtökön 4 000 gazda több mint 2 200 mezőgazdasági eszközzel vonul ki az utakra. A tiltakozás részeként két határátkelőhelyet is lezárnak.

 

Teraz.sk nyomán

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!