Nyitókép: sita

 

Március 12. és 15 között az ország 688 középiskolájában zajlik az írásbeli érettségi vizsga. Több mint 41 ezer érettségiző fog írásbelizni szlovák nyelvből és irodalomból, idegen nyelvből, matematikából, illetve magyar vagy ukrán nyelvből. Az összes érettségiző közül több mint 2500 az egészségügyi problémával élő diák – tájékoztatta a TASR hírügynökséget az oktatási minisztérium kommunikációs osztálya.

 

Az írásbeli érettségi vizsgák március 12-én kezdődnek, szlovák nyelv és irodalomból tesz vizsgát 38 ezer diák. Magyar nyelv és irodalomból a magyar tannyelvű középiskolák több mint 1500 diákja írásbelizik.

 

Szerdán (március 13-án) idegen nyelvből B1 vagy B2 szintű vizsgák lesznek. A két tannyelvű középiskolák diákjai ekkor tesznek C1-es szintű írásbeli vizsgát. Angol nyelvből több mint 36 ezer végzős érettségizik, német nyelvből több mint 900, orosz nyelvből 554, a francia nyelvet 11 érettségiző választotta, a spanyolt 10, egy érettségiző olasz nyelvből tesz vizsgát.

 

Csütörtökön (március 14.) több mint 5300 diák tesz írásbeli vizsgát matematikából. Az érettségizők 12,7 százaléka választotta a matematikát kötelezően választható vagy választható tantárgyként.

 

Pénteken (március 15.) esszéírással zárul a vizsga szlovák nyelvből és irodalomból, valamint ukrán nyelvből és irodalomból. Szlovákból 1500 diák tesz írásbeli vizsgát, ukrán nyelvből és irodalomból 26.

 

Az érettségi vizsga belső vizsgarészének írásbeli témáit sorsolással választják ki. A vizsgaeredményeket május 3-án minden iskola elektronikusan letöltheti. Papíron május 12-ig kézbesítik a bizonyítványokat az iskolákba.

 

Azok a tanulók, akik nyomós – elsősorban egészségi – okokból nem tudnak részt venni a márciusi vizsgán, április 9-12. között tehetnek vizsgát. A szeptemberi pótvizsgák időpontja szeptember 3-6.

 

tasr

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!