Nyitókép: Getty Images

 

Az Eperjesi kerületben található Tüskés (Pichne) faluban medvetámadásra került sor nem messze a családi házaktól. Amint arról a TV Joj a Noviny.sk weboldalán közzétett riportjában beszámolt, a medve egy közel háromszáz kilogrammos bikát kapott el, és vonszolt át a réten.

 

Amikor megtalálták a bika maradványait, a házaspár azt feltételezte, hogy a támadást medve követhette el. Feltételezésüket megerősítette a beavatkozó csoport is, amely további lépéseket fontolgat. „Felmértük a helyzetet, és igen, beigazolódott, hogy a medve tépett ki egy darabot az állatból” – mondta Jozef Zima, a Barnamedve-beavatkozó csoport munkatársa.

 

 „A medve a házak közelében támadt, a farm a tulajdonosok háza közelében van, a falu belső részében, ez kényes ügy“ – tette hozzá Zima. Egyelőre kameracsapdákat szereltek fel a helyszínre, amelynek segítségével figyelni fogják a helyszínt. A beavatkozó csoport ennek megfelelően választja meg a következő lépést.

 hirdetes_810x300  

 

Kép forrása: reprofoto, noviny.sk

 

A házaspár több mint 22 éve tenyészt bikákat, és eddig soha nem volt problémájuk a medvékkel. Most körülbelül 800 eurónyi káruk keletkezett, és további 150 eurót kell kifizetniük az állatihulladék-feldolgozó üzemnek.

 

Nemcsak a jószágok miatt aggódnak, hanem a faluban élő emberek miatt is. „Mindent védenek, csak az embert és az emberi munkát nem” – zárta gondolatait a tenyésztő.

 

Kép forrása: reprofoto, noviny.sk

 

SITA, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!