1. Úszó iskola, Nigéria

Ez az úszó iskola Afrikában található, és minden tanterem úgy épült, hogy az emelkedő vízszintnek ellenálljon.

 

 

2. Iskola egy kockában, Koppenhága

 hirdetes_810x300  

Ez a hatalmas iskola Dániában több mint 1100 középiskolásnak nyújt tanulási lehetőséget. Az óriási kockát külön kis „dobokra” bontották, amelyeknek tetején kényelmes fotelokat helyeztek el. Ez állítólag ösztönzi a diákokat, rugalmasabbá teszi őket, és segíti a kreatív gondolkodást.

 

 

3. A legszínesebb suli Ausztráliában található

Amennyire furcsa, hogy színes és különleges kívülről az épület, annyira áll messze a tanítás is a hagyományostól. Minden diák egyéni tanulási tervet kap, amelyet a tanárok és a szülők állítanak össze nekik.

 

 

4. Iskola a valós életben, Rhode Island

A diákok már a kezdetek kezdetén azt tanulhatják, amit szeretnek. Annak érdekében, hogy a gyerekek megtalálják a szenvedélyüket, együtt dolgozhatnak mentoraikkal, akik megmutatják egy-egy napjukat a munkájukban. Ez a stratégia jelenleg 55 iskolában elfogadott, országszerte.

 

 

5. Az iskola, ami úgy néz ki, mint egy iroda, Ohio

Ebben az iskolában nincsenek tantermek. Itt 300 db fülke található, mindenkinek saját, számítógéppel együtt. A diákok maguk tanulnak meg mindent, és ha kérdésük van, akkor fordulnak az oktatóhoz.

 

 

6. Ebben az iskolában veszélyes dolgokat tanítanak

Az egyik kaliforniai suliban a gyerekek tűzzel játszanak, háztartási gépeket szednek szét, és képeket hívnak elő. Ez lehetővé teszi számukra az életre nevelést.

 

 

7. A stockholmi nemi szempontból semleges iskola

Teljes egyenlőség van a diákok között, nem különböztetik meg a tanárok semmilyen szempontból a lányokat, és a fiúkat. Ez úgy gondolják, hogy hozzájárul a mentálisan egészséges felnőttkorukhoz.

 

 

8. A legfényesebb elemi iskola, Stockholm

Modern iskola, Wi-Fi-vel, előadásokkal, és egyéni tanulási rendszerrel. Külön termek médiai előadásoknak, csendes folyosók és hagyományos könyvtárak.

 

 

9. Modern technológiájú iskola, San Francisco

Ennek az iskolának semmi köze a hagyományos oktatási módszerekhez. A gyerekek egy tableten tanulnak, 3D modellező programokkal ismerkednek, ezzel megtervezve saját játszóházukat.

 

 

10. Steve Jobs Iskola, Amszterdam

Itt is minden diák egyéni tanulási tervvel rendelkezik, tehetségüket, érdekeiket, és készségeiket veszik figyelembe. Az iskola 4. évfolyamtól 12. évfolyamig működik.

 

 

11. A kreativitás és az együttérzés iskolája, New York

A fejlesztők úgy gondolják, egy iskolának legalább annyinak kell lennie, mint egy játszótérnek. Arra kell ösztönöznie a diákokat, hogy fordítsanak több időt a tanulásra. A gyerekek megvitathatják az újrahasznosítást, és New York City modelljeit is elkészíthetik.

 

 

12. A stockholmi iskola, ahol a gyerekek a hegyek és a barlangok neveit tanulják

A gyerekek itt biztosan nem unatkoznak, ugyanis beszélgethetnek fával és találkozhatnak kacsával egy barlangban. Nincsenek tantermek, ugyanis az egész iskola egy nagy légtérből áll. A fő profil a művészet, a zene, a tánc, és a kézügyesség.

 

 

13. Tantárgyak nélküli iskola, Toronto 

A pedagógusok itt csak tanácsadóként vannak jelen, nincsenek házi feladatok, értékelések, vagy szigorú menetrendek. A diákok maguk döntik el, hogy hogyan töltik a napjukat.

 

 

14. A legzöldebb iskola a világon Franciaországban van

Az iskola minden négyzetmétere zöld gyepből áll. Úgy tartják, hogy a poros osztálytermek károsak, a diákoknak friss levegőre van szüksége.

 

 

15. A stressz és nyomás nélküli iskola, Espoo

A Finnországi iskolában a diákok órán azzal beszélgetnek, akivel akarnak, és oda ülnek, ahova akarnak. A hangulat nagyon pozitív és nyugodt, emellett pedig mindennel rendelkezik, amivel kell: tornaterem, könyvtár, aula, ifjúsági klub.

 

 

Forrás és fotók: brightside.me

Nyitókép: slate.com

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!