A Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) meghirdeti az Előretolt Helyőrség Íróakadémia Kritikusműhely projektjének első pályázatait.

 

A pályázat futamideje alatt több alkotó részesülhet anyagi támogatásban, rendkívüli tanulási, továbbképzési lehetőségekben, műhelymunkában és korszerű önmenedzselési módszerek elsajátításában. A KMTG az alkotók számára publikálási lehetőségeket teremt, elősegíti kritikai kötetük megjelentetését, szakmai és közönségtalálkozók szervezéséről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

 

A pályázóknak azonban tudomásul kell venniük a műhelymunka és az oktatói tevékenység Budapest-centrikusságát. A hatékonyság érdekében szükségszerű a mentorok esetében a rendszeres, a pályakezdők esetében az időszakos fővárosi jelenlét.

 

 hirdetes_810x300  

Kategóriák:

 

Mentorok – 3 fő

 

A szakmai továbbfejlődés segítésén túl cél az újabb kritikus-mentorok képzése, akik a Kritikusműhely oktatói mellett részt vesznek a fiatal tehetségek tanításában. A pályázat nyerteseivel a KMTG egy évre szóló szerződést köt, havi bruttó 150.000–180.000 Ft erejéig.

 

Pályázati feltételek: a pályázónak legalább egy megjelent, önálló kritikakötet vagy 15 ismert folyóiratban és/vagy tanulmánykötetben publikált írás szerzőjének kell lennie. Mindazok pályázhatnak, akik a pályázati év végéig nem haladják meg a 40. életévüket. A pályázaton csak olyan alkotók vehetnek részt, akik még nem rendelkeznek állami művészeti középdíjjal.

 

Mentorok – 5 fő

 

A költői, írói továbbfejlődés segítésén túl cél az újabb mentorok szakmai tréningje, akik az Íróakadémia oktatói mellett részt vesznek a fiatal tehetségek gondozásában. A pályázat nyerteseivel a KMTG egy évre szóló szerződést köt, havi bruttó 150.000–250.000 Ft erejéig.

 

Pályázati feltételek: a pályázónak legalább két megjelent, önálló szépirodalmi kötet vagy bemutatott drámai mű szerzőjének kell lennie. Mindazok pályázhatnak, akik a pályázati határidő napjáig nem töltik be a 40. életévüket. A pályázaton csak olyan alkotók vehetnek részt, akik még nem rendelkeznek állami művészeti középdíjjal.

 

Pályakezdők – 5 fő

 

Ebbe a kategóriába olyan pályakezdő tehetségek jelentkezését várják, akik már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket. A pályázat nyerteseinek a KMTG egy évre szóló tanulmányi ösztöndíjat ítél meg, havi bruttó 90.000–120.000 Ft erejéig.

 

Pályázati feltételek: Pályázhatnak mindazok, akik a pályázati határidő napjáig betöltik 18., de a pályázati év végéig nem haladják meg a 25. életévüket.

 

Pályakezdők – 10 fő

 

Ebbe a kategóriába olyan pályakezdő tehetségek jelentkezését várják, akik kötettel még nem rendelkeznek, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket. A pályázat nyerteseinek a KMTG egy évre szóló tanulmányi ösztöndíjat ítél meg, havi bruttó 90.000–120.000 Ft erejéig.

 

Pályázati feltételek: a pályázó még nem publikált önálló szépirodalmi kötetet. Pályázhatnak mindazok, akik a pályázati határidő napjáig betöltik 18., de a pályázati év végéig nem haladják meg a 25. életévüket.

  

A pályázatok beadásának határideje: 2017. május 14. éjfél.

 

További információ: kmtg.hu

 

Körkép.sk

 

 

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!