A hajhullás a férfiak életében legalább akkora traumát okoz, mint a nőknél az ősz hajszálak megjelenése. Csakhogy míg az utóbbin egy kis festékkel könnyen lehet segíteni, addig a kopaszodás már egy olyan probléma, ami összetettebb megoldást igényel.

 

Szerencsére több módszerrel is kezelhető, ide tartozik például a hajbeültetés, a mezoterápia vagy a hajtetoválás.

 

Mi az a hajtetoválás?

 

 hirdetes_810x300  

A megnevezés kicsit pontatlan, ugyanis szakszóval mikropigmentációnak nevezik, csak épp ez a fogalom a köznyelvben kevésbé ismert, ellenben a tetoválással, melynek a jelentésével mindenki tisztában van.

 

Ugyanis az Art ‘N Hair mikropigmentációs eljárása sem egy sima tetoválás, hiszen nem egy művész végzi szalonban, hanem orvos vagy szakápoló egy egészségügyi intézményben. Bár a művelethez használt gép működési elve némileg hasonlít arra, mint amit a “rendes” tetoválásoknál alkalmaznak, viszont teljesen más festékanyagot használnak, amit a bőr más rétegeibe juttatnak be.

 

Ez részben azért van így, mert a normál tetoválásoknál a cél egy homogén, összefüggő minta, a mikropigmentáció lényege viszont az, hogy apró, különálló pontocskákat tetoválnak a fejbőrre, melyek imitálják az apró, tüsis hajszálakat. Emiatt értelemszerűen olyan technológiára van szükség, ami garanálja, hogy a pöttyök nem folynak össze vagy mosódnak el. 

 

További fontos eltérés, hogy a sima tetoválásnál mi dönthetjük el, hogy fekete vagy színes mintát szeretnénk, a mikropigmentációnál viszont a szakember a hajunk színével megegyező árnyalatot használ, hogy a végeredmény minél természetesebb hatású legyen.

 

Mikor előnyös a hajtetoválás?

 

A mikropigmentáció lényegében egy “optikai tuning”, a tetovált pontocskák nagyon hasonlítanak a rövidre nyírt hajszálakra, tehát a technika alkalmas a ritkuló haj sűrítésére vagy a kopasz foltok elfedésére – de csak vizuálisan.

 

Ugyanis a berajzolt szálak nem igaziak, tehát a haj tapintása nem lesz dúsabb, ez csak hajbeültetéssel érhető el.

 

A hajtetoválás viszont remek megoldás azoknak, akik bármely okból nem tudnak vagy akarnak beültetésen részt venni, mégis szeretnének tenni valamit a kopaszodás ellen. Aki eleve tüsis frizurát visel, annál olyannyira élethű lesz a végeredmény, hogy a beavatkozás után maga a páciens sem tudja ránézésre megmondani, hogy melyek az igazi és melyek a tetovált szálak.

 

Emellett a fejbőrön lévő hegek eltüntetésére is ideális, ugyanis ahol a fejbőr súlyosabban megsérül (akár egy balesetben), ott a bőr bár összeforr, viszont haj már nem képes nőni többé. A mikropigmentáció viszont remekül elfedi ezeket a forradásokat.

 

A tetoválás hatása 5-7 évig tart, ezt követően folyamatosan halványodni kezd, de korrekcióra, frissítésre természetesen bármikor van lehetőség.

 

Kinek nem ajánlott a hajtetoválás?

 

Aki nemcsak látszólag szeretné visszakapni a kihullott hajszálait, hanem igazi növekedést szeretne, annak nem a mikropigmentáció, hanem a hajbeültetés lesz a jó módszer. Itt bár az eredmény lassabban alakul ki, viszont a hatás élethosszig tart.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!