Napjainkban a digitalizáció minden egyes vállalkozás életében központi szerepet játszik. Függetlenül attól, hogy kisvállalkozásról vagy közép- és nagyvállalatról van szó, a megfelelő informatikai infrastruktúra kialakítása kulcskérdés, de szerencsére már ezt a folyamatot is bízhatjuk teljes mértékben profikra.

 

Milyen problémákkal szembesülünk az informatikai háttér kialakítása során?

 

Természetesen a feladat egyáltalán nem egyszerű. Nemcsak annyiból áll, hogy veszünk pár számítógépet és kész is az “infrastruktúra”. Profi segítséget találhatunk például a Thalassys informatikai szolgáltatások oldalán, ahol minden felmerülő problémát meg tudnak oldani, valamint a későbbi kihívásokra is fel tudnak készíteni, de természetesen ennél jóval többet kapunk.

 

 hirdetes_810x300  

Milyen problémák leselkednek a vállalkozás működésére? Például már önmagában az, hogy egy új hardverre vagy szoftverre van szükség. Ezt sem szabad elkapkodni, hisz fel kell mérni, hogy pontosan milyen programot vagy eszközt kell beszerezni, mire szeretnénk azt használni. Ha ezek az igények megvannak, csak ezután érdemes elkezdeni a keresgélést és a bevásárlást.

 

Ha elavult az informatikai háttér vagy nagyon kezdetleges, az is modernizálásra szorul. Ezt már önmagában jelezheti az is, ha sok a probléma a céges informatikával. Például a gépek egyre lassabbak, bizonyos feladatokat nem képesek ellátni, vagy egy adott munkához nem rendelkezünk megfelelő szoftverrel. Már az is intő jel lehet, ha a cégnek nincs saját rendszergazdája, de ez még nem jelenti azt, hogy minél hamarabb fel kell venni egyet, mivel a feladatokat ki is szervezhetjük profiknak.

 

Milyen informatikai szolgáltatásokkal találkozhatunk?

 

Az egyik ilyen például az IT infrastruktúra tanácsadás, ahol iránymutatásokat kapunk, hogy pontosan milyen hardver eszközökre és szoftverekre van szükség ahhoz, hogy hosszú távon is megfelelő teljesítménnyel működjön a rendszer.

 

Ehhez azonban elengedhetetlen a profi segítség, mivel rengeteg termék és beszállító közül lehet válogatni, egyedül eligazodni pedig szinte lehetetlen feladat. Természetesen ezeket az eszközöket működtetni is kell, amihez IT rendszergazdai szolgáltatásra lesz szükség. A szakember felügyeli az informatikai környezetet, valamint beavatkozik, ha szükség van rá.

 

Az első lépés mindig a felmérés

 

Még mielőtt elkezdődne a háttér kialakítása, modernizálása, szükség lesz egy helyszíni felmérésre, amit a szakértők elvégeznek. Ezt követően javaslatokat kapunk a hálózati topológiára és eszközökre, az operációs rendszerekre, a szerver környezetre, a laptopokra és az asztali gépekre, valamint a kiegészítő szoftverekre. A biztonsági megoldásokról sem szabad megfeledkezni.

 

Profi segítséggel nemcsak a megfelelő informatikai infrastruktúrát tudjuk kialakítani, de hosszú távon működtetni is lehet azt, hogy a vállalkozás tovább növekedhessen.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!