Sokszor aggasztja, hogy miként tudná a rakományt úgy rögzíteni, hogy annak ne essen baja? Legyen szó akár kisebb, akár nagyobb kiterjedésű tárgyakról, ma már létezik erre biztonságos megoldás.

 

A Sortimo járműberendezések integrált ProSafe rakományrögzítő rendszere ideális megoldást jelent a rakomány stabil rögzítésére. Fuvarozó cégek előszeretettel használják, mivel professzionális munkavégzést tesz lehetővé a törvényi előírásoknak megfelelően. A rakomány még akkor sem borulhat fel, ha a járművel kitérő manővert kell tenni, vagy hirtelen fékezni kell valamilyen okból.

 

Ezek a feltételei a rakomány biztonságos rögzítésének

 

 hirdetes_810x300  

A Sortimo járműberendezései és rögzítési módszerei profik, de csak akkor, ha a rögzítő eszköz és a raktér is sértetlen. Ellenkező esetben megeshet, hogy az eszköz nem fogja tudni ellátni a szerepét. Éppúgy, ahogy egy sérült gumival nem szabad útra kelni, sérült kiegészítőkkel is rendkívül kockázatos.

 

Amennyiben gázokat kell szállítani, akkor az adott járműnek megfelelő szellőztetéssel kell rendelkeznie. Gondoskodni kell a padló- és tetőszellőzésről vagy oldalszellőzésről.

 

Ezekben nem lehet hiba

 

A teherjárműnek és a rakománynak is közlekedésre alkalmas állapotban kell lennie. Ezt az indulás előtt fontos ellenőrizni. Ha az út során egy balesetveszély elhárítása érdekében vészfékezni kell, akkor bölcs döntés félreállni az első biztonságos lehetőségnél, és átvizsgálni a rakomány rögzítését. Csak akkor érdemes tovább indulni, ha minden rendben van.

 

Ügyelni kell a megengedett jármű össztömegére és a megengedett tengelyterhelésre is. Fontos, hogy a rögzítési pontoknak megfelelő terhelést kell elbírniuk. Lényeges még, hogy a rakomány elhelyezése nem lehet negatív hatással a tehergépkocsi stabilitására. A nehezebb holmikat minden esetben a raktér mélyében, a vezetőfülkéhez közel kell elhelyezni. Fontos, hogy a rakomány egyaránt legyen biztosítva csúszás és dőlés ellen!

 

Amit a Sortimo ProSafe kapcsán még tudni kell

 

Egy jármű megfelelő kialakítása elengedhetetlen ahhoz, hogy a rakományt biztonságosan lehessen szállítani. A SoboPro Sortimo padló alapvető fontosságú ennél a rakományrögzítő koncepciónál. Az eleve beépített ProSafe rögzítési pontok és a hevederek rugalmas rakományrögzítési opciókat kínálnak a raktérben.

 

A Sortimo modern megoldásai ideálisak, hogy a rakományt egyik pontból a másikba sérülésmentesen el lehessen juttatni, közben ügyelve a sofőr és az utasok védelmére is. A járműberendezés online konfigurálható. E módszerrel tökéletesen ki lehet használni bármilyen teherjármű rakterét, függetlenül a méreteitől, alakjától. Az egyéni kialakítás mellett is tökéletesen használhatóak lesznek a polcok, fiókok, és nem kell kompromisszumokat kötni.

 

()

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!