Ki ne imádná a pattogó tűz hangját, ami nemcsak meleget áraszt, hanem fénnyel is ellát bennünket? A hűvös időben mindenki azonnal bekapcsolja a kandallót, hogy ezt élvezhesse, de ehhez hozzá kell tenni, hogy ilyen és ehhez hasonló fűtőtest sem található meg minden otthonban. Jó megoldást jelenthet egy kerti tűzrakó, ami télen és nyáron is lehetőséget ad arra, hogy a szabadban tartózkodjunk.

 

Az alábbi írásunkban azt fejtjük ki, hogy miért lenne érdemes mindenkinek beszereznie egy tűzrakót otthonra. Olvasson tovább, és minden fontos információt megtudhat erről a remek kiegészítőről.

 

Miért jó választás otthonra?

 

 hirdetes_810x300  

A Kulteributorok.hu kültéri tűzrakói kiváló lehetőséget nyújtanak a kikapcsolódásra, a sütögetésre, főzőcskézésre, arra, hogy a családnak végre legyen miért összegyűlnie. A legtöbb változat nagyon látványos, praktikus és funkcionális. A tűznek köszönhetően melegben készíthetjük el kint a kiadós lakomát, de vannak olyan tűzrakók is, amelyeket főzőlapokká alakíthatunk át.

 

A fatüzelésű kiviteleknek bőven akad előnye, de itt fontos megemlíteni a fő érvet, miszerint a fatűzön készült ételnek mindig sokkal jobb az íze. Mindegy, hogy húst, halat, zöldséget vagy éppen krumplit készítünk, a füst és a tűz külön aromát ad hozzá az ételhez.

 

Nem beszélve arról, hogy a tűzrakók a terasz vagy az udvar központi elemei lehetnek. Feldobják a teret, a kültéri bútorokat és a berendezést. A kellékek könnyen felállíthatóak, egyszerűen használhatóak, segítenek abban, hogy ne csak nyáron akarjuk időt tölteni a szabadban.

 

Mire figyeljünk a választás során?

 

Mivel manapság már mindenből millió és egy változat létezik, így nincs egyszerű dolgunk akkor sem, ha tűzrakót keresünk otthon. A legfontosabb azonban, hogy az égetni kívánt tüzelőanyagot válasszuk ki először, utána már egy fokkal egyszerűbb feladatunk lesz. A tűzrakók nagy része fával ég, de a modern változatok között számtalan gáztüzelésű modellt is találhatunk.

 

Preferencia függvénye, hogy milyen típust akarunk otthonra. A lényeg, hogy jól szigetelő falakkal ellátott kivitelt vegyünk, ami lehet réz, kerámia, kő, cement, öntöttvas, valamint tégla egyaránt. Ezek biztonságos tüzelést eredményeznek, a tartósságuk miatt pedig évekig használhatóak maradnak.

 

Fa- vagy gáztüzelésű tűzrakót vegyünk?

 

Mindegyiknek megvan az előnye és a hátránya. A fatüzelésű esetén igazi tábortűz élményben lesz részünk, ráadásul sokkal finomabb illatokban tölthetünk időt a szabadban. Emellett a fa természetesen meleget is ad, így a téli időszakban mindenképpen ezzel jobb kültéren főzni.

 

A gázüzeműnek is van előnye, mint az, hogy ezzel kevesebb lesz a szennyeződés, nem leszünk füstösek, nem kell tüzelőanyagot készíteni, valamin gyorsabban előkészíthető. Itt azonban szakszerű telepítésre van szükség, ami sokszor igen magas kezdeti költségeket jelenhet.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!