Jól tudjuk, hogy az airsoft lövedékek nem is olyan fájdalmasak. De mi ennek az oka? Miből állnak azok a kis műanyag golyók, amelyek olykor a mi mellkasunkon csapódnak le? Mi alapján válasszunk lövedéket a fegyverünkhöz? Tegyünk rendet a fejekben!

 

Az Airsoftplaza.hu széles kínálatában karabélyok és többféle BB lövedék is található. Ezek személyesen, a 1097 Budapest, Koppány utca 2-4. cím alatti boltban vagy online, webáruházon keresztül történő kiszállítással szintén megvásárolhatóak.

 

Airsoft tracer BB lövedékek

 

 hirdetes_810x300  

Az airsoft tracer BB-k lényegében az egyetlen elfogadott lövedékfajtát jelentik. Ma már a biológiailag lebomló típusok sem ritkák, amiket természetes anyagokból, például keményítőből és cukor keverékéből állítanak elő. Ennek köszönhetően ezek nedves környezetben lebomlanak.

 

Jellemzően 6 milliméteres kaliberekről van szó, de a súlyt tekintve már nagyobb a változatosság. Lehetnek például 0,12 grammtól kezdve 0,30 grammig is, de léteznek ún. nehéz BB-k is, amelyek már a 0,36 értéket is meghaladják (akár 0,50-ig). A súlyt mindig az adott airsoft fegyver teljesítményéhez mérten célszerű kiválasztani.

 

Hogyan válasszunk?

 

Mint említettük, minden fegyverhez más és más BB-k javasoltak. A könnyebb rugós airsoft darabokhoz például a könnyebb, például 0,12 grammos lövedékek a jobbak, míg nagyobb csőtorkolat esetében nehezebb lőszerre lesz szükség. Egy AEP pisztoly igénye körülbelül 0,20 gramm, egy AEG fegyveré 0,25, de egy mesterlövész puskáé már bőven a nehéz kategóriába esik a maga 0,45 körüli értékével.

 

A javasolt kategóriák a következők:

 

  • 200-300 FPS között 0,20-0,23 gramm
  • 300-400 FPS között 0,25-2,28 gramm
  • 400-450 FPS között 0,30-0,32 gramm
  • 450-500 FPS között 0,36-0,40 gramm
  • 500-550 FPS között 0,43-0,45 gramm
  • 550 FPS felett 0,45 grammtól

 

Olyan BB-t válasszunk tehát, amelyik optimális az adott fegyver paramétereihez.

 

Airsoft fegyverek, BB-k és egyéb hasznos kiegészítők

 

Az Airsoftplaza.hu BLS precíziós BB lövedékei a prezíc gyártási folyamatnak köszönhetően sima felületet és gömb alakot biztosítanak. Nem törnek meg egykönnyen, csökkentve ezáltal a megakadásokat és a fegyver meghibásodásának esélyét. Szinte minden esetben az ilyen precíziós BLS BB-k jelentik a legjobb alternatívát.

 

Airsoftozáshoz tehát nemcsak fegyvert kell bölcsen választani, hanem lövedéket is. Na, és persze taktikai felszerelést, egyéb kiegészítőket. Nem mindegy, milyen sisak van rajtunk vagy épp hogyan tudunk kommunikálni a társakkal a terepen.

 

Épp ezért is érdemes olykor szakértői segítséget kérni, hogy egy olyan komplett szettet össze tudjunk állítani, amivel biztosan nem maradunk hoppon a harcban – vagy legalábbis kisebb lesz rá az esély. Hiába a remek karabély vagy a precíz mesterlövész puska például, ha közelharcba kerülünk, egy pisztoly nélkül nem sokra megyünk majd.

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!