Bár alapvetően a legtöbben talán a 70-es és a 80-as évek szobáira emlékszünk, amelyet kivétel nélkül mintás, majd később faforgácsos tapéták borítottak, ma azért ennél sok fokkal árnyaltabb a helyzet. Szerencsére a tapéta mint olyan nem hogy nem ment ki a divatból, de egyenesen trendi lett, így aki igazán 21. századi otthont szeretne teremteni saját magának, annak bizony szüksége lesz némi tapétára.

 

Hogy milyenre, azt mai cikkünkben mutatjuk is, ugyanis sorra vesszük az idei év várhatóan legnagyobb tapétaslágereit! Ha tehát épp most állsz tapétázás előtt, akkor mindenképpen vedd számításba ezeket a lentebb olvasható információmorzsákat.

 

Az egyszínű sem unalmas!

 

 hirdetes_810x300  

A Wallmaxx Tapéta Webáruház tapétakatalógusában bőven találsz majd egyszínű tapétákat, vagyis ez is azt mutatja, hogy nem kell temetni ezt a látszólag unalmas tapétát. Mert hogy igazából minden csak nem unalmas.

 

Színek és árnyalatok százai várnak rád, így meglehetősen hosszadalmas lesz majd a folyamat, mire sikerül majd kiválasztanod azt az egyet, ami tökéletesen illik az otthonodban megvalósított stílushoz.

 

Így a földszínű tapéták vagy az idén oly népszerű grézs akár egy minimalista, akár egy vintage, de még egy skandináv otthonban is kitűnően megállja majd a helyét.

 

Azért a mintákról sem illik megfeledkezni!

 

2024 izgalmas mintái közé tartozik a csíkos, és talán kissé meglepő módon a kockás. Ez a két játékos tapétakülönlegesség egészen izgalmas atmoszférát tud teremteni minden otthonban.

 

A csíkos tapétákkal szélesítheted vagy magasíthatod a teret attól függően, hogy milyen irányban helyezed fel. A csíkos a klasszikus elegancia jelképe, ám a játékosságát kihasználva más stílusirányzatokkal is jól megfér.

 

Ezzel szemben a kockás minta inkább a vidéki vagy a bohém stílusokhoz passzol leginkább, hiszen egy olyan vidám és laza hangulatot közvetít, amelyet semmilyen komoly stílus nem tűr meg igazán. Ugyanakkor az imént említett irányzatok klasszikus velejárói ezek a lazán húzott minták, amelyeket élvezet nézegetni is!

 

A jóból is megárt a sok!

 

Talán nem felesleges kiemelni azt, hogy bár ezek a tapéták pazarul festenek, és az ember legszívesebben az összes falat bevonná, azért óva intünk mindenkit attól, hogy túlzásokba essen!

 

Érdemes egy-egy falat kiválasztani, ami hangsúlyosabb szerepet kap, míg a többi fal hozzá idomul, és színeikkel a főfal hatását emelik még tovább.

 

Ha ilyen elgondolásban tervezel, akkor bizony nem fogsz tudni mellélőni, és igazán nagyszerű stílust fogsz tudni megalkotni az otthonodban – természetesen a Walllmaxx Tapéta Webáruház tapétáinak köszönhetően. 

 

Döntsd el, milyen stílusirányzatot szeretnél követni, válaszd ki a főfalat, azt öltöztesd a kedvenc stílusodnak megfelelően, a többihez pedig válassz ki olyan tapétákat, amelyek emelik a főfal fényét!

 

(x)

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!