A kreatív ipar fejlesztéséről és támogatásának lehetőségeiről tartott előadás-sorozatot Rigó Konrád kulturális államtitkár. Az első négy kreatív beszélgetést nagy érdeklődés övezte. Dunaszerdahely vonzotta a legtöbb kis- és középvállalkozót, Komáromban a kreatív beszélgetést megelőzően az erődben is járt is az államtitkár.

 

December 8-án a nyitrai kerületi művelődési központ adott otthont a “kreatív körút” második állomásának, ahol a kulturális és kreatív ipar fellendítése érdekében kiírt 50 milliós pályázati felhíváson kívül más aktuális pályázati lehetőségekről is szó esett. Léván a Reviczky Házban találkoztak a témában érdekeltek, itt a Kisebbségi Kulturális Alap jövője is fő témának számított.

 

Dunaszerdahelyen, az Üzleti és Tájékoztatási Központban megszervezett találkozóra pénteken délután került sor, ahova több mint 70 érdeklődő látogatott el.

 

 hirdetes_810x300  

Szerintünk – és a visszajelzések alapján is – sikeres volt a találkozó, melyben rengeteg hasznos információt kaptunk a most kiírt új pályázatok megírásának lehetőségeiről, ill. magával a megírással kapcsolatban is. Rengeteg szakma és szakterület képviselőjével találkozhattunk. Az államtitkár úr előadása konkrét volt és mindenre részletesen kitérő

– nyilatkozta Fónod Zoltán, a Perfects Rt. igazgatója.

 

fotó: kulturális államtitkárság
fotó: kulturális államtitkárság

 

Rigó Konrád a komáromi városházán is tartott egy előadást, valamint találkozott a város vezetőivel Baštrnák Tibor és Vörös Péter képviselők kíséretében. A pályázati tanácsadáson kívül az erődről is egyeztettek.

 

Kiemelten fontosnak tartom a műemlékek ápolását, annál inkább, hogy a kulturális örökség főosztálya az én hatáskörömbe tartozik a kulturális minisztériumban. A komáromi erőd különösen fontos, hiszen az egyik legnagyobb és legjelentősebb műemlék a maga nemében egész Szlovákiában. Nekünk pedig még nagyobb jelentőséggel bír. Mindent megteszek azért, hogy anyagilag is jelentősen megemeljük a támogatást a kulturális tárca részéről

– mondta Rigó Konrád az erődítményben tett látogatása után.

 

 

Körkép.sk – A kulturális államtitkárság sajtóhíre

Nyitókép: kulturális államtitkárság

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!