Programajánlónk a Losonci járásból:

 

július 23.-28. , Péterfala-Almáspuszta, A Völgy

Lovas és LEGO-robotépítő gyerektábor

 

Részletek:

 

 hirdetes_810x300  

Ragadd meg az egyedülálló lehetőséget, ha:

…szeretnéd játékosan és izgalmasan elsajátítani a robotépítés alapjait, mindeközben élménydúsan kapcsolatban maradni a természettel?!

Mindezt a LEGO Mindstorm legújabb építőkockáiból. Megtudhatod hogyan lát, halad és érzékel egy robot, mindezt a Talenentum alapítvány tapasztalt mentorai segítségével, akik az idei FLL2018-on (Lego Robotikai Világverseny, részletek: talentum.net) összesítettben 1. helyezettek lettek!

Te is építesz, programozol és végigviszed a missziót, mindezt napi két robotikai blokkban, és hogy ne kockulj el nagyon közben, lovas barátaink megtanítanak a lovak szeretetére és a hagyományos íjászat csodájára…

…ha jól figyelsz és játékos ügyességel tanulsz, a táborunk végére saját robotot is építhet a csapatod és pontosan célbatalálsz az íjjal is!

Rájössz, hogy a robotok világa könnyebben megismerhető, mint azt gondolnád! Processzorok, szenzorok, szervók, fogaskerekek, legó! Gyere, játsz és tanulj! Nem sci-fi, ez valóság.

Mindezt fokozatosan, élvezhetően, motiváltan és a felvidéki Barkóság gyönyörű és tiszta természeti környezetében. Helyszín: Gömörpéterfala (Petrovce, Banskobystrický, Slovakia), Almáspuszta – Völgy.

 

 

július 26.-28., Losonc (Városháza, város, a városliget, benne a nyári színpad)

 

XIII. Nógrád Folklór Fesztivál

 

A nagy hagyományokkal rendelkező fesztivál az előző évekhez képest jóval gazdagabb programkínálattal várja a népzene, a néptánc, a folklór iránt érdeklődőket. Lesznek koncertek, díszes felvonulás a város  utcáin, két est több órás műsorral.

 

 

július 28.- augusztus 5., XLIV. Honismereti Kerékpártúra

 

Az Ipoly forrásától az Ipoly torkolatáig

 

Táborhelyek: Kalonda, Ipolynyék, Garamkövesd

 

A XLIV. Honismereti Kerékpártúra szervezői nevében üdvözöljük a történelmi és szellemi haza jelene, múltja és jövője iránt érdeklődőket. Honismereti túránk a történelmi honunk megismerésének legszebb és legkövetkezetesebb módját választotta – mi megyünk, hogy megismerjük szülőföldünk értékeit és érdekességeit. Erre a feladatra a kerékpárt választottuk.

 

Évek és évtizedek tapasztalata bizonyítja, hogy ezen a módon fiatalkorú és nyugdíjas, lányok és fiúk, diákok és tanáraik, kétkezi munkás és parlamenti képviselő alkotnak toleráns és jóindulatú közösséget. Ebbe, az évente megújuló közösségbe nagy tisztelettel várunk, határon innen és túlról minden jóindulatú és lehetőleg kerékpárral is rendelkező érdeklődőt.

 

 

július 30. – augusztus  4.  2. Gyermek élet tábor

 

Nyári gyermek élet tábor a Völgyben kenyérsütéssel, gyógynövénygyűjtéssel, íjászattal, madármegfigyelő túrával, mesedélutánnal és rovásírással.

 

Nemezeléshez, kerámiakészítéshez helyet és alkalmat biztosítunk. Érdeklődni, jelentkezni a [email protected] címen is lehet.

 

 

Összeállította: Puntigán József

 hirdetes_810x300  

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!