Változatos programkínálattal tartanak háromnapos kultúrnapokat Lég községben. Az Európa esélye a jövő alakítására rendezvényre augusztus utolsó hétvégéjén kerül sor.

 

Az esemény ideje alatt az érdeklődők megismerkedhetnek a kultúrák sokszinűségével. A látogatók betekintést nyerhetnek a szerbia és románia néptánc gazdagságába, és a helyi alapiskola diákjai is multikulturális produkciót mutatnak be. Teret kap a muzsika, méghozzá igazi magyar cigányzenekar és prímás húzza majd a nótát a szombati ebédhez.

 

 

 hirdetes_810x300  

Az Európa esélye a jövő alakítására rendezvénynévnek megfelelően a három nap alatt a szervezők többször is érintik az európai uniós témákat. A migrációs politika mellett az Európai Unió előnyeiről is szó lesz.

 

 

A felvidéki gulyás romafesztivál szombati napja a gasztrokultúráé és a zenéé. A zárónapon egyúttal a szeptembert is köszöntik. A vasárnapot szentmisével indítják, amit Lég község megismerése és a helyi termékek prezentálása követ. A délutáni programok keretében helyi és regionális műsorszámok lesznek.

 

Nyárbúcsúztatók, felvidéki gulyásfőzés és Nagymadi Bicsaknapok a Dunaszerdahelyi járásban

A rendezvény nemcsak a helyieknek, de a környékbélieknek és határon túliaknak egyaránt ajánlott.

 

Családias piknik és szórakozás Felső-Csallóközben

A Körkép.sk a kultúrnapok médiapartnere.

 

Laky Erzsébet

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 3 olvasónak tetszik ez a cikk.