Szombaton délután szinte teljesen megtelt a DAC Aréna Dunaszerdahelyen, ahol a tabellán 6. helyet elfoglaló sárga-kékek a Rózsahegy (4. a tabellán) csapatát fogadták.

 

Már a mérkőzés előtt fergeteges hangulatot teremtett a mintegy ötezer szurkoló. Így szólt a Nélküled és a magyar himnusz a kezdés előtt:

 

 

 hirdetes_810x300  

Nagy iramban kezdett a DAC, a 9. percben Pavol Šafranko meg is szerezte a vezető gólt.

 

Ľuboš Hajdúch kapus óriási hibát vétett. Addig-addig bíbelődött egy hátragurított labdával, amíg Šafranko letámadta őt, és a kapus lányos zavarában úgy rúgta meg a labdát, hogy az Šafrankoról a Rózsahegyiek hálójába pattant vissza.

 

 

Gólöröm

 

17. perc: Zúg a taps a lelátón, pár másodpercen belül két gólt is szerezhetett volna a DAC. Pačinda és Simon játszott össze a pálya sarkában, a beadás után a kapufán csattant a labda, egy újabb beadásból pedig Sarr fejelt kevéssel mellé.

 

Sorra alakítják ki a helyzeteket a dunaszerdahelyiek: a 22. percben Štepanovský és Zsivkovics összjátékának szöglet lett az eredménye.

 

A 28. percben ismét kapuralövéssel fejeződött be a támadás. Ezúttal Pačindát találta meg Sarr labdája, de az előző forduló legjobbja pontatlanul célzott.

 

A 33. percc tájékán folyamatosan támadnak a sárga-kékek. A rózsahegyiek jóformán nem tudnak kitörni a saját térfelükről. A 42. percben egy kapura ívelést követően Peter Maslo révén váratlanul egyenlítenek a „Rózsák”. A félidőben a meccs állása 1:1.

 

A székely himnusszal kezdődik a második félidő

 

 

A szünetben egyik edző sem cserélt.

 

Erőteljesen nyomulnak a sárga-kékek, ám egyelőre nincs meg az újabb vezető gól. A szurkolókra mindenesetre nem lehet panasz:

 

az 51. percben felcsendül a „Lőjjetek egy gólt!”

 

Nagyon érik a találat, folyamatosan nyomul és támad a DAC.

 

 

„Úristen, mennyien vagyunk!”Zúg a lelátó az 5000 feletti nézőszámot látva

 

 

Pačinda lábában nagyon ott volt a vezető gól. Kár, hogy a rózsahegyiek védelme hatástalanította a közelről leadott lövést.

 

Az edzők próbálják cserékkel felrázni csapataikat, a rózsahegyieknél 3, a DAC-nál pedig rövid idő alatt két cserét ejtenek meg.

 

Peter Štepanovský helyett Jakub Brašeň, Pape Macou Sarr helyett pedig Kontár Zoltán állt be a játékba.

 

 

10 perccel a mérkőzés vége előtt ki kellene találnia valamit László Csabának, hogy újra megszerezze a vezetést, azonban egyelőre nem találnak fogást a rózsahegyiek védelmén. Helyenként fel is hangzik az „Ébresztő!”. Hát igen, eléggé szétesett a csapat a végére…

 

 

Öt perccel a vége előtt László Csaba kihasználja utolsó cseréjét is: Pambou helyett Mészáros András lép pályára. A rózsahegyiek folyamatosan pontrúgásokkal veszélyeztetik Slávik kapuját, aki egyelőre hősiesen tartja magát. Közben két perc hosszabbítást jelez a játékvezető.

 

Itt a vége. Egy-egy pontot szerzett mindkét csapat. Az utolsó percben még kihagyott egy 100%-os, kontrából kialakított helyzetet a Rózsahegy.

 

Sajnos az első félidő ki nem használt lehetőségei a második félidőben megbosszulták magukat. A 70. perctől  lassan elfogyott a sárga-kékek ereje. Az egy pont itthon maradt, kedden pedig a Poprád ellen szurkolhatunk újra a Slovnaft Cup-ban.

 

Akkor is a DAC!

 

Ma sem maradt el a meccs után László Csaba éltetése:

 

 

 

 

 

 

 

 

A Csíki Sör a DAC arénában nem tiltott…Fogy is rendesen.

 

Körkép.sk

Fotók: körkép.sk/kzs

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!