Zsinórban két győzelemmel a háta mögött vág neki a DAC vasárnap este 18:30-tóla Rózsahegy elleni mérkőzésnek a Fortuna Liga 3. fordulójában.

 

Hétközben a Rózsahegy az angol élvonalbeli Everton-t fogadta az Európa Liga harmadik selejtezőkörében. A Wayne Rooney-t is soraiban tudó Everton bár 1:0-s győzelmet aratott, a rózsahegyiek nem könnyítették meg a dolgukat. Hogy ez a mérkőzés mennyire befolyásolja majd a tavalyi idény 3. legjobb szlovákiai csapatának mai játékát, koraeste majd a pályán kiderül, ám Ľubomír Šatka, a DAC védője bizakodó.

 

„Az Everton megszenvedett ellenük. Tetszett, ahogy hajtottak és küzdöttek egymásért a 180 perc során. Nehéz megmondani, hogy mennyire lesznek fáradtak a csütörtöki visszavágót követően, mivel elég erős és bő játékoskeretük van. Az erejükről a két tavaszi találkozó során is megbizonyosodhattunk. Nagyon nehéz összecsapásra számítok, de bízom benne, hogy ha jó teljesítményt nyújtunk, akkor tovább nyújthatjuk a sikeres szezonkezdetet,”

 

Nyilatkozta Šatka az fcdac.sk-nak.

 hirdetes_810x300  

 

A tabella állása a DAC-Rózsahegy mérkőzés előtt. Az első oszlopban a pontszám, a 2. mérkőzések száma, a 3.-4.-5. oszlopokban győzelem-döntetlen-vereség, 6. oszlop rúgott és kapott gólok száma, 7. oszlop gólkülönbség. reprofoto

 

A DAC-nak idáig még sohasem sikerült zsinórban három győzelemmel kezdeni egy idényt, így ma este klubrekord szemtanúi lehetnek a nézők a MOL Arénában. Tovább növelheti a dunaszerdahelyiek harci kedvét az is, hogy a Rózsahegyet utoljára 2014. március 15-én sikerült legyőzniük, az ezt követő 10 találkozón 5 döntetlen és 5 DAC-vereség született. Ha mind a 28 alkalmat nézzük, amikor a két csapat találkozott, akkor a sárga-kékek csupán 4 győzelemmel büszkélkedhetnek.

 

A Fortuna Liga 3. fordulójának eredményei, reprofoto

 

Rossi  a 12. játékosra is számít

 

Marco Rossi, a DAC vezetőedzője szerint csapata jól felkészült a mai találkozóra. Ráadásul nagy előny lehet az is, hogy otthon játszanak.

 

„Jól tudjuk, hogy hazai környezetben számíthatunk tizenkettedik játékosunkra is, a szurkolóinkra, akik fantasztikus hangulatot teremtenek. Ezt a javunkra kell fordítanunk.”

 

forrás: fcdac.sk

 

Mindenki sárgában

 

Az YBS DAC fanklub, a DAC legnagyobb szurkolói klubja szombaton felhívást intézett a szurkolókhoz, melyben arra kéri a meccsre látogatókat, akik a B-középben foglalnak majd helyet, hogy a Rózsahegy elleni mérkőzésen az egységes lelátói kép érdekében sárga pólóban, vagy DAC-mezben jelenjenek meg.

 

 

Az 5. helyen végzett az YBS a Felvidéki Labdarúgó Bajnokságon

 

Portálunk végigkövette az YBS DAC fanklub focicsapatának útját a Felvidéki Labdarúgó Bajnokság csoportkörein. Tegnap, augusztus 5-én Szepsiben rendezték meg a bajnokság döntőjét, ahol a sárga-kék szurkolók csapata az 5. helyen végzett.

 

Szepsi nyerte a Felvidéki Labadarúgó Bajnokság döntőjét – Eredmények, képek

 

A DAC is megkezdi szereplését a Slovnaft Cup-ban

 

Jövő héten szerdán (augusztus 9-én) a DAC Pozsonyivánkával találkozik a Slovnaft Cup 2. körében. A harmadik ligában szereplő Pozsonyivánka elleni mérkőzésre már ma is lehet jegyet váltani a DAC 2-es és 3-as számú jegypénztárainál, a Turul bárban, illetve a meccs napján a helyszínen is megvásárolható a 2 eurós belépőjegy. A mérkőzés 17 órától kezdődik.

 

Felhívjuk olvasóink figyelmét, hogy Dunaszerdahelyen kissé továbbra is nehézkes a közlekedés a körforgalom átépítése miatt. Erről bővebben itt számoltunk be.

 

Jó hír Dunaszerdahelyről: Az ütemtervnél gyorsabban halad a körforgalom átépítése

 

Körkép.sk, fcdac.sk

Nyitókép: fcdac.sk

 

Ez is érdekelheti Önt:

 

Itt folytathatja László Csaba

 

Jön a válogatott Dunaszerdahelyre. Újabb másfél milliót kap a DAC stadionfelújításra

 

Csütörtökön Dunaszerdahelyre, a MOL Arénába látogat a Tankcsapda

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!