Nyitókép: Körkép.sk

 

Húsvétvasárnap, 17.30 órakor rendezik a Fortuna liga tavaszi idényének egyik slágermérkőzését. A bajnokesélyes DAC a pozsonyi Slovan otthonába látogat. A sárga-kékeknek hatpontos előnyük van az előző idény bajnokával szemben, mégsincs valódi futballhangulat a csapat körül. Pedig egy esetleges győzelemmel és kilencpontos előnnyel már szinte behozhatatlan előnyre tehet szert a csapat.

 

A vendégszektorba alig a jegyek fele, kevesebb mint 500 belépőjegy talált csak gazdára. Pedig a belépőjegyek olcsóbban, mint amennyit Világi Oszkár kér el a bérlettel nem rendelkező szurkolóitól. Pozsonyban tíz eurót kérnek a belépőjegyért. Az időpont is kedvez a mérkőzésnek, hiszen húsvétvasárnap az emberek általában otthon vannak, másnap nem kell munkába menni.

 

 hirdetes_810x300  

Mégis elég foghíjas lesz a vendégszektor.

 

Hupikékkel a még elérhető jegyek láthatók, melyek cikkünk írásakor álltak rendelkezésre.

 

Bár a DAC vezeti a bajnokságot, a csapat teljesítménye és a mutatott játék hagy némi kívánnivalót maga után. Ez a DAC ráadásul jóval gyengébb, mint az évekkel ezelőtti Bayo – Huk – Šatka – Kalmár – Pačinda – Vida – Davis  fémjelezte keret.  A bajnoki cím mégis most, idén, Világi Oszkár klubtulajdonos 60. szuletésnapjának évében kerül karnyújtásnyira…

 

A MOL Arénában a hazai mérkőzéseken sincs már teltház, jó ha 6-8 ezer ember összejön egy-egy mérkőzésen. A B-közép is átalakult, többüknek nem tetszik, hogy a DAC nyílt politikai célokra van felhasználva.

 

Király Zsolt: Szívünk sárga-kék? Szelfibajnokság indul

 

Ráadásul Pozsonyban és Dunaszerdahelyenújságírói berkekben és a szurkolók között is egyre gyakrabban felröppen a szóbeszéd, hogy a két oldal esetleg egyeztetett a bajnoki címet illetően. Az ilyesmit természetesen soha nem lehet egyérteműen bizonyítani, a Slovan mindenesetre az elmúlt időszakban több alkalommal is lélektelen játékot mutatott. A DAC besztercebányai mérkőzésének bíráját pedig a találkozón mutatott érthetetlen döntések egész sora miatt hat meccsre eltiltották és száműzték a harmadosztályba.

 

Ettől még természetesen a szurkoló él-hal a csapatáért, csak hát az a rossz szájíz és az a hangulat, mely belengi az egész Fortuna ligát, annak lecsapódása lehet a mostani gyengébb érdeklődés is a mérkőzés iránt.

 

A Körkép.sk természetesen ott lesz a találkozón.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 5 olvasónak tetszik ez a cikk.