A 15 éves magyar jégkorongozó, aki a kanadai nemzetközi tornán elénekelte a Magyar Himnuszt, zenetagozatos általános iskolába járt. Horváth László bátor kiállását mi is megmutattuk, az érintett a mai nyilatkozatában elárulta: gyors döntés volt a részéről, hogy átveszi a meghibásodott lejátszóberendezést szerepét.

 

„A szervezők mondták, hogy van egy kis problémájuk a berendezéssel, mert nem tudják lejátszani a himnuszokat – mondta a Sport Tv Trash Talk című műsorában a fiatal korongos. – Én ekkor nem sokat gondolkodtam, hanem azonnal cselekedtem.

 

Spontán odamentem hozzájuk, hogy majd én eléneklem a miénket. Nem izgultam, hogy rosszul sül el, hogy esetleg hibázok. Gyorsan kellett dönteni, nem volt idő erre gondolni. Nyolc évig zenei tagozatos általános iskolába jártam, kiemelt óraszámban volt énekünk, ez azért adott némi magabiztosságot és előképzettséget.

 hirdetes_810x300  

 

Az viszont tévedés, hogy csak egyedül énekeltem. A videón valóban egyedül látszom már a játéktér közepén, és én voltam kihangosítva, de társaim, az egész magyar csapat velem együtt énekelte a Himnuszt. A lelátón mintegy nyolcszázan-ezren lehettek, a nézők tapsa nemcsak nekem szólt, hanem mindannyiunknak. Én ilyen nagy tapsot eddig még nem kaptam.”

 

nemzetisport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!