Az Iszlám Állam öt  – állítólagos – brit kém kivégzéséről tett közzé videót. A szélsőséges szunnita félkegyelműnek nevezte, majd megfenyegette a brit miniszterelnököt, David Cameront és a briteket.

 

A foglyok bevallják bűnüket, majd a maszkot viselő kivégzőosztag megöli őket. Egyikük, aki brit akcentussal beszél, azt mondja, ez az üzenet David Cameron brit miniszterelnöknek, „a Fehér Ház szolgájának, a zsidók öszvérének” szól – írja a Daily Mail. A brit politikust ostobának, félkegyelműnek nevezik, és azt ígérik, „gyermekei megfizetnek majd, amiért a britek beszálltak az Iszlám Állam elleni harcba.

 

A felvétel második felében egy öt év körüli kisfiú jelenik meg a képernyőn, és  azt ígéri, végeznek a hitetlenekkel „odaát”.

 

Fontos megjegyezni azonban, hogy a felvétel hitelességét még nem sikerült ellenőrizni. Charlie Winter, a Georgia Állami Egyetem vezető kutatója szerint az utóbbi időben megszaporodtak a szervezet által készített propagandavideók, ez pedig korántsem véletlen: miután elvesztették az iraki Ramádit, így akarják ismét magukhoz ragadni a kezdeményezést.

 hirdetes_810x300  

 

 

nol.hu

Nyitókép: youtube

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!