Német sajtóértesülések szerint a világbajnoki címvédő német labdarúgó-válogatottal játszik barátságos felkészülési mérkőzést május végén a nyári franciaországi Európa-bajnokságra készülő magyar csapat.

Az Sport Bild német sportnapilap értesülései szerint a találkozót május 29-én rendezik Németországban, de az ottani sportági szövetség (DFB) egyelőre nem erősítette meg ezeket az információkat. A DFB elnöksége szerdán ülésezik, a Sport Bild szerint aznap születik döntés a magyarok elleni összecsapásról is.

 

Csányi Sándor, a magyar szövetség (MLSZ) elnöke múlt szerdán azt mondta, a válogatott májusban egy, de minden bizonnyal két felkészülési összecsapást – egyet biztosan idegenben – vív majd, „még erősebb” rivális ellen.  A németekkel legutóbb 2010. május 29-én találkozott a magyar csapat, akkor a világbajnokságra készülő Nationalelf 3-0-ra nyert a Puskás Ferenc Stadionban.

A magyar válogatott 44 év szünet után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon. A nemzeti tizenegy Ausztriával (június 14., Bordeaux), Izlanddal (június 18., Marseille) és Portugáliával (június 22., Lyon) játszik az Eb csoportkörében, a német csapat Ukrajnával (június 12., Lille), Lengyelországgal (június 16., Párizs) és Észak-Írországgal (június 21., Párizs).

 

 hirdetes_810x300  

A magyar szövetség eddig egy felkészülési mérkőzést erősített meg: március 26-án a horvátokat fogadják Budapesten, az Üllői úton.

 

telesport.hu, nemzetisport.hu

Nyitókép: origo.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!