A menekültek áradata miatt további tizenkét beléptető pont kiépítését jelentette be Johanna Mikl-Leitner osztrák belügyminiszter kedden a stájerországi Spielfeldnél. A burgenlandi Miklóshalmánál (Nickelsdorf) és Rábakeresztúrnál (Heiligenkreuz) is rendezett formában léptetik majd be a menekülteket.

 

 

 

A miniszter tájékoztatása szerint szerdán, Szlovéniával folytatott egyeztetéseket követően döntenek majd arról, hogy naponta legfeljebb hány embert engednek be az országba.
 

 

 hirdetes_810x300  

Az osztrák határ mentén kialakított további tizenkét új ellenőrzőpont a stájerországi Bad Radkersburg és Langegg határátkelőinél, a karintiai Karavankák-alagút, Lavamünd, Bleiburg-Grablach és Thörl-Maglern szakaszoknál, a tiroli Sillian településnél, az Ausztria és Olaszország között haladó A13-as autópálya és az Innsbruck városa felől az osztrák-olasz határ irányába haladó B182-es autóút érintett részeinél, a tiroli Nauders településnél, valamint a burgenlandi Miklóshalma (Nickelsdorf) és Rábakeresztúr (Heiligenkreuz) településeknél lesz.
 

 

A belügyminiszter tájékoztatása szerint az átkelőknél a gépjárműveket és a beutazókat is ellenőrzik majd, kiszűrik az „erőszakosnak tűnő” embereket vagy csoportokat és megakadályozzák beutazásukat.
 

 

„Nem várhatunk az európai intézkedésekre, saját lépéseket kell tennünk” – fogalmazott a tárcavezető.

 

 

MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!