Már a negyeddöntőben szertefoszlottak a csallóköziek bajnoki reményei. A mozgalmas meccsen több jó helyzetet is kidolgoztak, de nem került a kapufánál közelebb a labda a hálóhoz.

 

A zsolnai hidegben 80 szurkoló támogatta a dunaszerdahelyieket, és lehetett tanúja annak, hogy 7 győztes meccs után 3 gólos vereséget szenvedett a Marić-legénység.

 

Szombaton (március 19. – 18:20) újabb rangadó vár a DAC-ra, mikor is a Nagyszombat fogadja őket a Fortuna Liga 24. fordulójában.

 

 hirdetes_810x300  

Edzői nyilatkozatok:

Tomislav Marić, DAC: „Jól kezdtük a mérkőzést, és tudtuk, hogy Zsolna problémákkal küszködött. Végül mi állítottuk őket lábra, ráadásul hasonló rendszerben játszanak minden mérkőzésen. Két-három kulcsmomentum volt az összecsapáson: az első, amikor a hazaiak megszerezték a vezetést, majd az első félidő végén és a második elején több helyzetet is kihagytunk. Mindent egybevetve, megérdemelt vereséget szenvedtünk.”

 

Adrián Guľa, Zsolna: „Kiváló meccset játszottak a fiúk, egy minőségi ellenfél ellen. Sok volt a helyzet mindkét oldalon, de a meccset már előbb is eldönthettük volna. A vendégek helyzetei után érkezett a megnyugtató gól 2:0-ra. Volešák biztosan állt a kapujában, de a továbbjutásért megküzdött az egész csapat.

 

 

Magyar játékos vitte be a Slovant az elődöntőbe

 

Ezzel szemben a  magyar labdarúgó-válogatott és a Slovan Bratislava csatára, Priskin Tamás góllal járult hozzá, hogy pozsonyi klubcsapata továbbjutott a Szlovák Kupa keddi negyeddöntőjéből.

 

A bajnoki tabellán második helyezett pozsonyiak 1-1-es döntetlent játszottak az ugyancsak élvonalbeli FK Senica otthonában. A klub honlapjának tudósítása szerint a vendégek találatát a 44. percben Priskin szerezte.

 

A döntetlennel záruló rendes játékidőt követően a szabályok értelmében rögtön tizenegyespárbaj következett. A párharcot 4-3-ra a Slovan nyerte – a magyar játékos ekkor szintén betalált -, így bejutott a négy közé.

 

 

fcdac.sk, MTI

nyitókép: fcdac.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!