Az SE modellnek nem csak 4 colos képernyőmérete, hanem annak 640 x 1136 pixeles felbontása is megegyezik az ötös szériáéval, a megjelenítő panel alatt azonban bőven találunk különbségeket. Merthogy az iPhone SE belülről éppen olyan erős, mint az iPhone 6s (Plus): az aktuálisan legjobb iPhone-ével azonos processzor és grafikai vezérlő van benne, még a kamerája is ugyanúgy 12 megapixeles.

 

Kisebb iPhone eddig is volt, nem az az érdekes, hogy az 5s-t mostantól SE-nek hívják. Ami fontos, hogy a nagy gyártók közül egészen meglepő módon a Sony (mára idejét múlt modellje) mellett Apple az, aki a csúcsmodelljével egészen pontosan megegyező lóerővel hajlandó volt végre egy kisebb készüléket is piacra dobni. (Ellentétben a többiekkel, akik a „mini” jelzésű testvérmodellekként mindig egy valamivel gyengébb, lassabb készüléket kínálnak.)

 

 

 hirdetes_810x300  

A 4 hüvelykes iPhone SE a 4,7 hüvelykes 6s-nél nem csak méretre lesz kisebb, hanem az ára is alacsonyabb: a 16 gigás verziót 399 dolláros áron jelentették be, míg a 64 GB-os belső tárhellyel rendelkező SE ára 499 dollár lesz.

 

Az új iPhone március 31-én jelenik meg néhány országban, május végén pedig Szlovákiában is elérhetővé válik.

 

HVG.HU/Zive.sk

 

Képek és videó: mobilmania.azet.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!