Peter Sagan (Tinkoff) a múlt heti Gent-Wevelgemen aratott győzelme után a  Flandriai Körversenyen is diadalmaskodni tudott.  A kockaköves emelkedőkkel zsúfolt flamand tájon minden adott volt az emlékezetes versenyhez.

 

A verseny első felében két komolyabb bukás is volt, ennek következtében olyan, akár a verseny végkimenetelébe is beleszólni képes kerékpárosok is kénytelenek voltak feladni  a versenyt, mint például a kulcscsonttörést szenvedő Greg van Avermaet (BMC), Arnaud Demare (FDJ) vagy éppenséggel az egynapos szezon egyik nagy felfedezettje, az idén  már több top10-es hellyel büszkélkedő 22 éves Tiesj Benoot (Lotto-Soudal).

 

forrás: facebook.com
forrás: facebook.com

 

Az utolsó emelkedőn, a helyenként 20%-os meredekséget is meghaladó Paterbergen aztán Peter Sagan lehagyta Sep Vanmarckét, és egyedül vágott neki a táv utolsó nagyjából 15 kilométerének. A hoppon maradt belga az őt közben utolérő Cancellara mögé állt be, ketten próbálták meg utolérni Sagant, aki végül közel fél percnyi előnnyel ért célba.

 hirdetes_810x300  

 

 

A világbajnok pályafutása során most először aratott  egy “monumentális klasszikuson” győzelmet. Azáltal pedig, hogy ezt épp  szivárványos mezben tette a Rondén, olyan kerékpárosok társasághoz csatlakozott, mint Louison Bobet (1955), Rick van Looy (1962), Eddy Merckx (1975) és Tom Boonen (2006).

 

A dobogó második fokára Fabian Cancellara állhatott, aki a célvonalon áthaladva elköszönt közönségétől, Sep Vanmarcke pedig harmadik lett.

 

 

sagan
Top 10-es lista, körkép.sk

 

bikemag.hu

viedó: youtube.com

Nyitókép: bikemag.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!