Elfogták a hetek óta nagy erőkkel keresett „kalapos férfit”, aki a brüsszeli robbantásokat megelőzően a repülőtér biztonsági kamerájának felvételén kalapban látható március 22-én , két másik öngyilkos merénylő mellett. Az archoz nevet is tudunk rendelni, a letartóztatott férfi neve Mohamed Abrini.

 

A man whom officials believe may be a suspect in the attack which took place at the Brussels international airport of Zaventem, is seen in this CCTV image made available by Belgian Police on April 7, 2016. REUTERS/CCTV/Belgian Federal Police/Handout via Reuters/Files
Forrás: REUTERS

 

Ha valóban a „kalapos férfit” sikerült elfogni, az nagy eredményt jelentene a belga hatóságoknak, akik a brüsszeli támadások miatt otthon és külföldön egyaránt komoly kritikákat kaptak. Kiderült ugyanis, hogy a tavaly novemberi párizsi merényletek kitervelői is ugyanazok a brüsszeli merénylők voltak, így a felelősség kettős. A belga titkosszolgálatokra nehezedő nyomás tehát nagy.

 

 hirdetes_810x300  

Abrini a Bakraoui-fivérekkel látható a felvételen, világos ruhában és kalapban. A jelenleg vizsgálati fogságban tartózkodó Abdeslammal is kapcsolatban állt.

 

Mohamed Abrini is pictured in this undated handout image. REUTERS/Interpol/Handout via Reuters
Forrás: REUTERS

 

Egyébként Abrini-t szintén Molenbeek-ben tartóztatták le, ahol nagyszámú moszlim lakosság él, és amely a merényleteket véghezvivő iszlamista fegyveresek brüsszeli központja volt.

 

Reuters.com

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!