A szlovák Postabank felmérést készített arról, mennyit kel dolgozniuk az embereknek az alapvető élelmiszerek megvásárlásáért. Kiderült, hogy egy átlagos, körülbelül 20 euró értékű bevásárláshoz, pontosan 3 óra és 41 percet kell ledolgoznunk.

 

„Fél napot kell ledolgozni azért, hogy  olyan alapvető élelmiszerek kerülhessenek a bevásárló kosárba, mint például a kenyér, csirkehús, sajt, tej, tojás, vagy a burgonya, amelyek összértéke körülbelül 20 euró” – mondta Dominika Ondrová a Postabank elemzője.

 

Sertésoldalas, liszt, vasaló

 

 hirdetes_810x300  

Legtöbbet a sertésoldalasért kell dolgoznunk – összesen 37 percet, míg baromfihús vásárlása esetén kevesebb, 27 perc munka szükséges.

 

A barna kenyér, friss tojások, vagy sonka megvásárlása 15 perc munkát igényel. Kevesebb, mint 10 percet kell munkában töltenünk ha tejet, 12-es sört, burgonyát, vagy lisztet szeretnénk vásárolni.

 

Ami a drágább termékeket illeti, az elemzés szerint egy vasaló megvásárlásához 1 napot, LCD televíziókészülékhez  7 napot, egy kombinált hűtő-fagyasztó esetében 8 napot, míg autóvásárláshoz egy teljes évet kell ledolgoznunk.

 

Különbségek Pozsony és Kassa között

 

Amíg az alapvető élelmiszerek megvásárlására a pozsonyiaknak elég volt 3 órát ledolgozni, addig a kasiaknak ehhez 4 óra és 3 perc szükséges. Hasonlóképpen a többi termék esetében is jelentősen kevesebb időt kell ledolgozniuk a pozsonyi lakosoknak, mint a kasiaknak.

 

Kassa esetében csak az ingatlanvásárlás terén vannak a lakosok jobb helyzetben: Egy négyzetméter megvásárlására átlagosan 1 hónap és 4 napot kel ledolgozni, míg a Pozsony környékén élők esetében ez 6 nappal több” – mondta el Ondrová.

 

TASR

Nyitókép: Femina.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!