A Külügyminisztérium szerint 9 szlovákiai állampolgár tartózkodik a földrengés sújtotta Ecuadorban, legalábbis az önkéntesen kitöltendő nyilvántartás szerint. „A földrengés napján 5 szlovákiai lakost tartottunk nyilván a térségben”, mondta a TASR-nek Peter Stano, a külügy szóvivője.

 

Ettől többen is tartózkodhatnak a dél-amerikai országban, mivel nem mindenki iratkozik fel a nyilvántartásba. A külügyi tárca egyelőre nem kapott semmilyen információt arról, hogy szlovák állampolgárok is lennének az áldozatok között.

 

Ecuadort szombaton rázta meg igen erős, a Richter-skála szerinti 7,8-as erősségű földrengés, amely az eddigi adatok alapján legalább 272 halálos áldozattal járt. A sérültek száma több mint 2600.

 

 hirdetes_810x300  

Több, mint 230 kisebb utórengés követte a katasztrófát, ezrek éjszakáznak félelmükben a nyílt utcákon. Egy kis fegyintézetben a rabok, összesen mintegy százan, kihasználva a rengés okozta pusztítást, megszöktek. A mentési munkálatok támogatására 13 500 embert mozgósítottak és több mint 600 millió dollárnyi segélycélú hitelt különítettek el.

 

TASR, Reuters

Nyitókép: Reuters.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!