A parlamenti ülésre kislányával érkező Simona Petrík esete nagy indulatokat váltott ki az elmúlt héten. A képviselőnőt ugyanis nem engedték be az ülésterembe kislányával együtt. Petrík akkor a közösségi hálókon rótta fel a parlament alelnökének, Bugár Bélának a nem egészen korrekt elbánást. A jelenleg érvényes szabályok szerint a képviselőkön kívül senki sem léphet be a parlament üléstermébe.

 

Bugár Béla mai sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy megoldást találtak a gyerek elhelyezését megoldani nem tudó képviselők számára – mindenestre, nem rajta múlott.

 

Nyilatkozata elején Bugár úgy fogalmazott, ha tud, akkor segít, de „nem fogjuk engedni, hogy politikai pontok szerzésére használják fel a gyerekeket”. Ezzel szemben a megoldás nem tőle érkezett, hanem a parlament másik, ellenzéki alelnökétől, Lucia Nicholsonovától, aki saját irodahelységét ajánlotta fel Petríknek és a többi, gyerekkel érkező képviselőnek. A gyerekek felvigyázását saját költségre kell megoldaniuk az érintetteknek.

 

 hirdetes_810x300  

Az eset mindenestre vitatható, ugyanis még az Európai Parlamentben sem tiltják ki az anyáktól függő gyermekeket az ülésteremből, és több országban külön jogszabállyal engedélyezik a csecsemők szoptatását a képviselőnők számára.

 

 

Aktuality.sk

Nyitókép: webnoviny.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!