A második harmadig erőtlenül játszó magyar jégkorong-válogatott harmadik, keddi mérkőzését is elvesztette az oroszországi világbajnokság szentpétervári csoportjában: Rich Chernomaz együttese ezúttal a francia csapattól kapott ki 6-2-re.

 

A magyarok az első felvonásban ugyan még egyenlíteni tudtak, ám utána a helyzeteivel jól gazdálkodó rivális már az első szünetig kétgólos előnyre tett szert, a folytatásban pedig tovább nőtt a különbség. A harmadik harmadban Sofron István hiába szépített, Sascha Treille mesterhármast ért el.

 

A magyarok szerdán, közép-európai idő szerint 19.15-kor a sokkal esélyesebb, éremvárományos finnekkel találkoznak.

 

 hirdetes_810x300  

A szlovákoktól és a címvédő kanadaiaktól elszenvedett vereség után most nyílt először reális alkalma a magyaroknak a pontszerzésre, de így is a 2008 óta stabil élvonalbeli franciák számítottak esélyesnek: kapusuk, Cristobal Huet 2010-ben Stanley Kupát nyert, Pierre-Edouard Bellemare az NHL-ben játszik, és többen európai élbajnokságokban légiósok.

 

A franciák már túl voltak a németek legyőzésén – ez a két csapat, mivel jövőre társrendező, nem eshet ki -, és kikaptak a szlovákoktól.

 

A vereség azt jelenti, hogy a magyaroknak akkor marad komoly esélyük a bennmaradásra, ha sikerül maguk mögött tartaniuk a szintén pont nélküli fehéroroszokat.

 

MTI

Nyitókép: NemzetiSport.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!