Megvédte világbajnoki címét a kanadai jégkorong-válogatott, mely a világbajnokság döntőjében 2:0-ra legyőzte Finnországot. 2–0-ra legyőzte Finnországot. Ez Kanada 26. világbajnoki címe, a juharlevelesek már csak egy aranyra vannak Oroszország rekordjától. A bronzérmet a hazai, orosz csapat szerezte meg miután magabiztosan 7:2-re győzte le az Egyesült Államok csapatát.

 

zimbio
RUS-USA forrás: zimbio.com

 

A döntőt a kanadaiak kezdték jobban, rendesen megtornáztatták Mikko Koskinent, az ellenfél kapusát. A 12. percben meg is szereték a vezetés, Connor McDavid talált a kapuba. A második harmad is pörgős játékot hozott, azonban egyik csapat sem tudta bevenni a másik kapuját, így kanadai előnnyel fordultak rá az utolsó játékrészre.

 

A harmadik harmadban azonban Finnország már teljesen szétesett, csak a kapusának köszönhetően bírta ki kapott gól nélkül. Az utolsó percben már vészkapussal játszottak a finnek, azonban ez is lett a vesztük:  a legvégén kaptak üres kapus gólt.

 hirdetes_810x300  

 

kanada
forrás: teraz.sk

 

Az ünnepségi ceremónián beszédet mondott Vladimir Putin orosz elnök, aki gratulált a győztes csapatnak, azonban a nézőknek kiemelte, hogy a „szbornaja” is mindent megtett a győzelemért. A győztes csapaton kívül díjazták a torna legeredményesebb játékosait is:

Legjobb kapus: Mikko Koskinen (Fin.)

Legjobb védőjátékos: Michael Matheson (Kan.)

Legjobb támadó: Patrik Laine (Fin.)

MVP (a torna legjobb játékosa): Patrik Laine (Fin.)

 

A magyar-válogatott a fehéroroszok ellen aratott győzelem ellenére kiesett az elit csoportból, így jövőre sajnos nem lehet ott az A-csoportos vb-n. Szlovákia sem tudott továbbjutni a csoportjából, az 5. helyen végeztek.

 

Körkép
borítókép:canadalatest.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!