Miután a a német szövetségi parlament (Bundestag) csaknem egyhangúan elismerte a törökök által, örmények ellen elkövetett népirtást, az egyik német politikust halálosan megfenyegették. A Zöld Párt képviselője, Cem Özdemir jelenleg rendőrségi védelem alatt áll.

 

A török származású Özdemir már többször kapott fenyegető üzeneteket, de az ominózus szavazást követően a ezek száma ugrásszerűen megnőtt. A Zöld Párt szóvivője úgy nyilatkozott, hogy a halálos fenyegetések elsősorban „törököktől és török származású németektől” érkeznek.

 

Recep Tayyip Erdogan török elnök korábban azt hangoztatta, hogy a Bundestag döntésének nincs valódi súlya, de elutasította, hogy genocídium történt volna 1915-ben az örmény származásúak ellen. Ankara álláspontja szerint valóban sokan meghaltak, de az az Oszmán Birodalom szétesésekor kirobbant polgárháború során történt.

 

 hirdetes_810x300  

Erdogan vasárnap élesen kritizálta Özdemirt, bár nevét nem ejtette ki. A török államfő kétségbe vonta a német politikus török származását, és azt mondta, inkább ki kéne vizsgáltatnia a vérét.

 

Kevésbé volt körmönfont Bekir Bozdag, török igazságügyi miniszter, aki a twitteren őrjöngött amiatt, hogy egy török származású német politikus megszavazta a népirtásról szóló indítványt: „Megromlott anyatejen nevelkedő, megromlott vérű ember sosem képviselheti a török népet”, írta.

 

Politico.eu

Nyitókép: t-online.de

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!