A két legnagyobb ellenzéki párt, az SaS és az OĽaNO-NOVA újra rendkívüli ülést kezdeményezett, amelyen Robert Kaliňák belügyminiszter leváltását fogják indítványozni – újra. Az ehhez szükséges parlamenti képviselői aláírásokat már átadták Andrej Dankonak, a parlament elnökének, akinek 7 napja van összehívni az ülést.

 

Legutóbb június 7-én zajlott emelkedett hangvételű rendkívüli ülés a belügyminiszter leváltásról. Akkor az koalíciós partnerek bizalmukról biztosították a hónapok óta hatalmas nyomás alatt álló Kaliňák-ot.

 

„Az ezt megelőző ülésen Kaliňák állította, hogy soha semmilyen kapcsolatban nem állt Ladislav Bašternákkal, és azt mondta, 12 millió euró készpénzt kifizetni 1,5 millió eurót érő lakásokért teljesen normális, mert az a cash világában történt”,

 

indokolta az újbóli kezdeményezést Igor Matovič.

 hirdetes_810x300  

 

A Most-Híd elnöke, Bugár Béla kijelentette, hogy ha nem kerülnek elő új információk, nincs ok leváltani Kaliňákot.

 

„Az ellenzék új információnak tekinti, hogy a miniszternek volt valamilyen kapcsolata Bašternákkal. A miniszter viszont megmutatta azokat a dokumentumokat, amelyek alapján ő csak megvásárolt nem egész 17 százalékos tulajdonrészt Bašternák cégéből, de a pénz nem Bašternáktól származik, ráadásul még tartoznak is neki. Ez nem bizonyíték”,

 

mondta Bugár. A Most-Híd elnöke állítja, hogy sem az ellenzék, sem a koalíció nem helyettesíthetik a nyomózó hatóságokat.

 

Andrej Danko, az SNS elnöke szerint nem nyert bizonyítást, hogy a belügyminiszter törvényszegést követett volna el.

 

„Elvégre nem vádolhatjuk meg, válthatjuk le és büntethetjük az embereket indulatok, újságok vagy érzések alapján”,

 

mondta az SNS első embere.

 

Teraz.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!