Míg 2010-14 között a nemzetpolitikai intézkedések a magyar nemzet közjogi egyesítésének keretét teremtették meg, az utóbbi években a kormány a szülőföldön való boldogulásra helyezi a hangsúlyt – jelentette ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár szerdán Tusnádfürdőn, a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor megnyitóján.

 

Ezt a célt szolgálta a szakképzés éve, a külhoni magyar fiatal vállalkozók segítése és több nagyszabású gazdaságpolitikai program – tette hozzá.

 

Tusnádfürdõ, 2016. július 20. Albert Tibor, Tusnádfürdõ polgármestere, Popa Ilona erdélyi fõszervezõ, Tárnok Mária, a Kisebbségekért - Pro Minoritate Alapítvány kuratóriumának elnöke, Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár, Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezetõ elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke (b-j) a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdõn 2016. július 20-án. MTI Fotó: Baranyi Ildikó
Tusnádfürdõ, 2016. július 20.
Albert Tibor, Tusnádfürdõ polgármestere, Popa Ilona erdélyi fõszervezõ, Tárnok Mária, a Kisebbségekért – Pro Minoritate Alapítvány kuratóriumának elnöke, Németh Zsolt, az Országgyûlés külügyi bizottságának elnöke, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelõs államtitkár, Sándor Krisztina, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács ügyvezetõ elnöke és Toró T. Tibor, az Erdélyi Magyar Néppárt alelnöke (b-j) a 27. Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) megnyitóján az erdélyi Tusnádfürdõn 2016. július 20-án.
MTI Fotó: Baranyi Ildikó

 

Az államtitkár megjegyezte: a Tusványosként emlegetett erdélyi rendezvénysorozat a Kárpát-medence egyik legfontosabb nemzetpolitikai műhelye, ahol számos olyan gondolat született a státustörvénytől a kettős állampolgárságig, amelyből később törvény lett, vagy bekerült az alaptörvénybe.

 hirdetes_810x300  

 

MTI
kép: foter.ro

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!