Összecsapások törtek ki a rendőrök és a tüntetők között Rio de Janeiróban, miközben az olimpiai láng megérkezett a brazil nagyvárosba, a 2016-os ötkarikás játékok helyszínére.

 

A rendőrség helyi idő szerint szerdán könnygázt, paprikasprayt és gumilövedéket vetett be a köveket dobáló tüntetőkkel szemben Duque de Caixas városrészben, amely mintegy 20 kilométerre fekszik az olimpiai falutól. A gumilövedékek megsebesítettek egy tízéves kislányt, akit kórházba szállítottak – jelentette honlapján az O Globo című brazíliai napilap.

 

A demonstrálók között nagy számban voltak diákok és egyetemi oktatók, akik az oktatás siralmas helyzete ellen tüntettek. Az elmaradt fizetések miatt néhány brazíliai egyetemen teljesen ellehetetlenült az oktatás.

 

 hirdetes_810x300  

Eddig csak elvétve zajlottak tüntetések a több mint 300 brazíliai települést érintő fáklyás futás útvonalán a mintegy 10,5 milliárd euróba (több mint 3000 milliárd forintba) kerülő XXXI. nyári olimpiai játékok ellen. A Riótól 170 kilométerre nyugatra fekvő Angra dos Reisben zajló demonstráció alatt rövid időre ki is aludt a láng.

 

forrás: m4sport.hu
kép: cnbc.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!