Hosszú Katinka egy másodpercet vert a teljes mezőnyre a 200 méteres hátúszás elődöntőjében, és ha a döntőben is így úszik, akkor negyedik olimpiai bajnoki címét ünnepelheti Rióban. Cseh László is döntős, a 100 pillangó elődöntőjében legyőzte Michael Phelpset.

 

Hosszú Katinka a második futamban indult női 200 háton, az elsőt a kanadai Hilary Caldwell nyerte meg 2:07.17-tel, Hosszú az előfutamban 2:06.09-et úszott. Ott van Missy Franklin is, aki 2:04.06-tal nyert Londonban, az a világcsúcs.

 

A döntőbe jutás során 2:06.03-mal új országos csúcsot úszott, és a legjobb idővel jutott be a magyar idő szerint szombat hajnal 3.03 órakor kezdődő döntőbe.

 

 hirdetes_810x300  

Az előfutamok során a második legjobb időeredményt elérő Cseh László az első futamon a négyes pályán úszott, Michael Phelps mellett. Cseh rossz reakcióideje (0.78) után 50 méternél negyedik volt, de remek hajrával Phelpset egy századdal megelőzve 51.57-tel megnyerte a futamot.

 

A második futamban a szingapúri Joseph Schooling győzött 50.83-mal, Csehnél Chad Le Clos és Li Csu-hao is jobb időt úszott, így a magyar a negyedik idővel jutott a fináléba.

 

forrás: origo.hu, nemzetisport.hu
kép: origo.hu/MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!