A parlamenti képviselők péntek délelőtt kezdték el tárgyalni a parlament házszabály-módosításáról szóló javaslatot, amely  a jövő héten is folytatódik. Az ellenzéki pártok nem vették jó néven, hogy a javaslat készítője és beterjesztője, Andrej Danko nem vett részt az ülésen.

 

Ondrej Dostál (SaS) képviselő szerint elég lenne annyi, ha hagynák őket beszélni úgy, ahogy eddig. Az egyórás felszólalásában Dostál összefoglalta az összes megjegyzést a javaslattal kapcsolatban, amellyel az ellenzéki képviselők többsége nem ért egyet, de néhány koalíciós képviselőnek sem tetszik. „A tervezet nyolcvan százalékát ki kellene dobni, hogy meg tudjam szavazni” – tette hozzá.

 

 

 hirdetes_810x300  

Matovič nem kímélte a koalíciót

 

Az OĽaNO-NOVA vezetője emlékeztetett, hogy a törvényjavaslat előterjesztője nincs az ülésteremben. Szerinte azért, mert Danko „szégyelli a saját művét”. Majd egy borzhoz hasonlította, „aki idejön, bebüdösít, majd lelép.”

 

Matovič kiemelte, hogy Danko pártja hat hónap alatt nem csinált semmit azokért az emberekért, akik megválasztották.

 

„Ha előterjesztek egy javaslatot, kötelességemnek érzem, hogy itt legyek. Itt kellene lennie és megvédenie a javaslatát… Hat hónap alatt nem tettek semmit az emberekért. Milyen megoldást kínált az SNS az iskolaügyben, a mezőgazdaságban, a honvédelemben, ott, ahol miniszterei vannak? Az SNS Ján Slota nyomdokaiba lépett”

 

-tette hozzá azzal, hogy az módosítás az országban semmin sem változtat. Szerinte ez a törvény csak arra jó, hogy a parlament olyan hely legyen, ahol olyan embereket büntetnek meg, akik nem érdemlik meg. Ő mindenesetre:

 

„Ha kikapcsolják  a mikrofonomat, legközelebb megafonnal fogok beszélni még hangosabban és az emberek a felszólalásomra is jobban emlékeznek majd. Olyan trikóban fogok járni, amilyenben csak akarok.”

 

Antošová megvédte Dankot

 

Az SNS képviselőnője megvédte a parlament elnökét, szerinte Dankonak kötelezettségei vannak és biztos nem kávézgat. A képviselők és a miniszterek a saját terveik és a kormányprogram alapján dolgoznak, amit aláírtak. Mi értelmes dolgokat akarunk csinálni. – mondta.

 

forrás: webnoviny.sk , hnonline.sk

kép: topky.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!