Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke úgy ítéli meg, hogy az Európai Unió egzisztenciális válságban van. Szerinte a tagállamok túl gyakran beszélnek saját nemzeti érdekeikről. A EB elnöke erről az Európai Parlament mai strasburgi ülésén beszélt, aminek fő témája az EU jövőjének feltételi voltak.

 

„Azoknak a területeknek a száma, ahol ténylegesen együtt dolgozunk, túl kevés”, jelentette ki Juncker, aki 213-ig Luxemburg miniszterelnöki posztját töltötte be, amit korrupció és súlyos visszaélések gyanúja miatt kellett elhagynia.

 

Az EB elnöke felhívta a figyelmet, hogy több közös fellépésre van szükség, annak ellenére, hogy nagy az ellenállás az unió hatalmi centralizációs törekvéseivel szemben. Hangsúlyozta.

 

 hirdetes_810x300  

A britek unióból történő kilépésével kapcsolatban azt mondta, a Brexit csak tünet, mert a jelenleg még 28 tagállamból álló Unióban széthúzás és mély ellentét uralkodik, főleg a gazdasági válság, a migránsválság, a terrorizmus kérdésének kezelésében. Mindazonáltal tiszteletben tartja a britek döntését.

 

Juncker egyértelművé tette, hogy nem támogatta, hogy Nagy-Britannia a Brexit után is hozzáférjen az unió közös piacához, ha a britek korlátozzák a munkaerő szabad áramlását.

 

Elismerte, hogy az EU nincs „a legjobb formájában”, és egzisztenciális problémákkal küzd.

 

Teraz.sk

Nyitókép:

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!