A hétvégén a száguldó cirkusz mezőnye Szingapúrban vendégeskedik. Az időmerő edzést megelőzően Lewis Hamilton nem nagyon találta a ritmust, nos ez az időmérőre sem változott, így csapattársa könnyedén szerezte meg a rajtelsőséget 200. futamán a Forma 1-ben.

 

 

Tavaly Szingapúrban a Mercedesek szenvedtek, de senki nem gondolta, hogy idén a nagy fölényük ellenére gondjaik adódhatnának. Pedig a szabadedzések sem sikerültek a legtökéletesebben a németeknek, főleg Hamiltonnak adódtak gondjai.

 

Az első szakasz pedig egyre inkább arra engedett következtetni, ismét bajba kerülhet a címvédő gárda. Az esélyesek, akik megszorongathatták volna a Mercedest, a Red Bull és a Ferrari lehetett volna. Azonban a Ferrarinál már az első szakaszban gondok akadtak. Sebastian Vettel bal első futóművének problémája miatt feladni kényszerült az időmérő edzést és így holnap a mezőny végéről vághat neki a futamnak.

 hirdetes_810x300  

 

Kimi Raikkonen (FIN), Scuderia Ferrari 17.09.2016. Formula 1 World Championship, Rd 15, Singapore Grand Prix, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Qualifying Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Kimi Raikkonen (FIN), Scuderia Ferrari

Az első szakaszban egyébként Daniel Ricciardo volt a leggyorsabb a Red Bull volánja mögött, megelőzve a ferraris Kimi Raikkonent. Az első szakaszban nem történt komolyabb meglepetés, a két Manor és Reanult szokás szerint nem élte túl az időmérő első periódusát.

 

A második szakaszban fordult a kocka, a Mercedesek rákapcsoltak és ultralágy gumikon az élre ugrottak Rosberg vezérletével. A két Red Bull szuperlágy gumikat használva jócskán elmaradtak a Mercedesek időeredményétől. Az időmérő edzést egy kis időre félbe kellett szakítani, miután a Haas versenyzője, a francia Roman Grosjean odacsapta autóját a falnak.

 

A második szakaszban, a két Williams némi meglepetésre kiesett, valamint Button sem tudott továbbjutni, pedig csapattársa Alonso bejutott az időmérő záró szakaszába.

 

A Q3-ban Rosberg nagyon megverte csapattársát, több mint 7 tizedet vert rá Hamiltonra. Az első próbálkozásokat követően Hamilton még a második helyen állt, de a végén Ricciardo beférkőzött a két Mercedes közé és megszerezte a második rajthelyet, ami döntő fontosságú lehet ezen a pályán. Hamilton csalódott lehet, hiszen nem igazán találja Szingapúrban a ritmust. Rosbergnek ezen a pályán ez az első rajtelsősége, és pont a legjobbkor, hiszen ezen a hétvégén ünnepli 200. futamát a Forma 1-ben.

 

Daniel Ricciardo (AUS), Red Bull Racing 16.09.2016. Formula 1 World Championship, Rd 15, Singapore Grand Prix, Marina Bay Street Circuit, Singapore, Practice Day. - www.xpbimages.com, EMail: requests@xpbimages.com - copy of publication required for printed pictures. Every used picture is fee-liable. © Copyright: Charniaux / XPB Images
Daniel Ricciardo (AUS), Red Bull Racing

A Ferrarik csalódottak lehetnek hiszen Kimi Raikkonen csupán az ötödik rajthelyet szerezte meg. Jól szerepeltek viszont a Torro Rossók, hiszen Sainz a hatodik, Kvjyat a hetedik helyen zárta az időmérőt.

 

A vasárnapi futamot 14 órakor rendezik meg.

 

Az időmérő végeredménye:

img_0514

 

 

Képek: motorsport.com

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!