Boris Zala EP-képviselő egy állásfoglalást készít a Smer-SD pártban zajló események miatt egy jövő heti sajtótájékoztatón. Addig nem szeretne a párt belügyeiről nyilatkozni. A SITA hírügynökség információi szerint arról lehet szó, hogy a Zala, a párt egyik alapító tagja otthagyja Ficoékat. „Szél nélkül a levés is mozdulatlan marad” mondta a párt egyik képviselője a hírügynökségnek.

 

Zala a nyáron kritikát fogalmazott meg a párt vezetésével kapcsolatban.  Szerinte a probléma az, hogy Robert Fico és társai a nemzeti konzervativizmus irányába tolják a pártot – ahol most éppen Andrej Danko erősodik -, nem pedig a szociális demokrácia irányába, a baloldali liberálisok, szociáldemekraták és zöldek felé.

 

“A Smer csak akkor tudd megmaradni, ha a vezetése kicserélődik” – mondta akkor Zala európai  a .týždeň-nek adott interjújában.

 

 hirdetes_810x300  

Döntését nagyban befolyásolhatja az is, hogy a pártvezetés lemondta a szombati programkonferenciát, amelyen az EP-képviselő is felszólalt volna. A szűk pártelit szerint az eseményt nagyobb keretek között tartják majd meg, hogy mikor, azt azonban nem tudni.

 

webnoviny.sk , Körkép.sk
kép: webnoviny.sk / SITA

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!