Az egészségügyi biztosítók megint visszafizetik ügyfeleiknek a gyógyszerek árának egy részét. Az úgynevezett hozzáfizetési védelmi limitről van szó, amit nem kell igényelni, az ügyfelek automatikusan megkapják vagy postai utalványon vagy egyenes bankszámlájukra. Az Általános Egészségbiztosító (VšZP) és a Dôvera Egészségbiztosító már elkezdte folyósítani az arra jogosultaknak.

 

„Az Általános Egészségbiztosító 112 819, a törvény által előírt feltételeknek eleget tevő ügyfelének fizet vissza gyógyszer-hozzájárulást összesen 1 863 651 euró értékben.”

 

mondta Petra Balážová. Ez leginkább azokat érinti, akikre a 25 euróig terjedő hozzáfizetési limit vonatkozik, vagyis 96 ezer öregségi és rokkantnyugdíjasra.

 

„A legmagasabb összeg, amit a VšZP kifizet az ügyfeleknek 0 eurós hozzáfizetési limitnél kerekítés után 67 euró, 8 euró hozzáfizetési limitnél 132 euró és 25 eurós hozzáfizetési limitnél 658 euró”

magyarázta Balážová.

 hirdetes_810x300  

 

A Dôvera 32 ezer ügyfélnek összesen 521 ezer eurót fizet vissza

 

„A visszafizetésre jogosult ügyfelek teljes számából 13 365 nyugdíjas, 9 810 rokkantnyugdíjas, 8 590 hat évesnél fiatal gyermek és 219 fogyatékos gyermek”

 

Idézte a TVNoviny.sk a Dôvera PR-osát, Matej Štepianskýt. A biztosító a legtöbbet egy 62 éves rokkantnyugdíjasnak fizet vissza, összesen 695 eurót.

 

A hozzájárulási védelmi limit minden olyan gyógyszerre vonatkozik, amit részben a biztosító fizet, de a limit meghatározásánál a piacon található legolcsóbb gyógyszer árát veszik alapul. A visszafizetést nem kell igényelni, az egészségügyi biztosítók a negyedév után 90 napon belül postai utalványon keresztül, vagy bankszámlára történő átutalással kifizetik a vonatkozó összeget.

 

TVNoviny.sk

Nyitókép: aktuality.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!