Az M1 aktuális csatorna információi szerint a Terrorelhárítási Központ (TEK) szerdán elfogta a szeptember 24-i Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét.

 

Az MTI több forrásból is megpróbálta megerősíteni az információt, sikertelenül.
Nagy Andrea, a nyomozást vezető Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője annyit válaszolt az MTI-nek, hogy jelenleg a nyomozás állásáról semmilyen tájékoztatást nem kíván adni.

 

DNS mintákat és egyéb nyomokat rögzít a rendőrség

 

 hirdetes_810x300  

Az M1 aktuális csatorna Híradójában számolt be egy délutáni keszthelyi elfogásról, amelyben TEK-esek és rendőrök vettek körbe egy piros gépjárművet és egy fekete kabátos fiatalembert vezettek el bilincsben. Hivatalosan azonban még senki nem erősítette meg, hogy az elfogott férfi megegyezik-e a Teréz körúti robbantóval vagy kapcsolatba hozható-e a bűncselekménnyel, amelyben két rendőr sérül meg.

 

Az M1 tudósítója szerint DNS mintákat és egyéb nyomokat is rögzít a rendőrség az autónál. Úgy tudni, hogy korábban a Teréz körúton is sikerült DNS mintákat találniuk a helyszínelőknek. A két minta összevetése akár perdöntő bizonyíték is lehet a bűnösség kérdésében.

 

Szerb állampolgárságú férfi lehetett a robbantó?

 

Az eddigi információk szerint a Privatkopo.hu bűnügyi portállal kapcsolatba lépett egy férfi, aki korábban évekig fegyver- és robbanóanyag-csempészettel foglalkozott. Az egykori bűnöző azt állítja, találkozott a robbantóval, a férfit a rendőrség egyik fedett nyomozója mutatta be neki, körülbelül 14 éve.

 

“A fickó akkor 23-25 év körüli lehetett, rövid, barna hajú, körülbelül 170 cm. magas, normál testalkatú. Bemutatkozáskor nem mondott nevet. Ami rögtön feltűnt, a „kölyök” arcberendezése és hozzá a hideg tekintete. (…) A beszélgetés során fény derült arra, hogy szerb állampolgár, de kitűnően beszélt magyarul és jól ismerte Budapestet. Nagyon enyhe akcentust lehetett észrevenni a beszédében, talán nem is akcentus volt, hanem kicsit „ízesen” ejtette ki a szavakat”

 

mondta a férfi.

 

Az információt szolgáltató férfi 95 százalékos biztonsággal állítja, hogy a biztonsági kamerák felvételei alapján az elkövetőben felismerte az egykori ”szerb srácot„.

 

Forrás és nyitókép: hirado.hu/MTI

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!