Az oroszok úgy vélik, hogy az Oroszország és a Nyugat közötti globális konfliktust a Szíriában zajló események által kiváltott kölcsönös viszálykodás válthatja ki.

 

Csaknem az oroszok fele (48 %) tart attól, hogy Szíria miatt az Oroszország és a Nyugat közötti elmérgesedett helyzet a III. világháború kitöréséhez vezethet – derül ki a Levada független központ felméréséből.

 

A megkérdezettek harmadának (38 %) vannak „bizonyos félelmei”, míg a válaszadók 10 százaléka „nagy nyugtalanságról” nyilatkozott.

 

 hirdetes_810x300  

Különös módon azonban a megkérdezettek 31 százaléka nem fél a kialakult helyzettől, a további 11 százalék pedig egyáltalán nem tart attól, hogy a szíriai kérdés háborúba sodorná Oroszországot a Nyugattal.

 

A katonai beavatkozás Szíriában támogatottságnak örvend

 

Az oroszok közvéleménye a szíriai konfliktusba való beavatkozásról az utóbbi egy évben jelentős mértékben megváltozott. Csaknem minden második megkérdezett (49 %) úgy vélekedik, hogy a Kremlnek továbbra is bele kell avatkoznia a szíriai eseményekben. Tavaly ez a támogatottság 52 százalékos volt. Mindemellett a háború sújtotta területek bombázását csupán a megkérdezett oroszok 26 százaléka véli negatívnak.

 

Annak ellenére, hogy a Levada központ rendkívül elismert a közvélemény-kutatás területén, szeptemberben, az orosz parlamenti választások előtt mégis „külföldi ügynök”-nek minősítették.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: karpatinfo.net

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!