Ferenc pápa kijelentette, nem nyílnak meg azok a lehetőségek a nők előtt, hogy a katolikus egyház papjai legyenek – írja a The Guardian.

 

A feminista katolikusoknak be kell érniük a pápa nőket dicsérő szavaival

 

Az egyházfő ezt a Svédországból Rómába tartó repülőgépen mondta újságírói kérdésre, és utalt egy 1994-es dokumentumra, mely Szent II. János Pál alatt született.

 

 hirdetes_810x300  

A kérdésben egyébként változatlan véleménnyel bíró Ferenc megjegyezte azt is, hogy a tiltás örökké érvényben fog maradni.

 

Ferenc pápává választását követően a feminista katolikusok abban bíztak, hogy újabb kapuk nyílhatnak majd meg a nők számára az egyház szolgálatában, de úgy tűnik, egyelőre be kell érniük a pápa nőket dicsérő szavaival.

 

A pápa nem mindenben vaskalapos

 

A pápa nem minden kérdésben ilyen „rugalmatlan”; svédországi látogatása során a Rómától 500 éve elszakadt lutheránusokkal való megbékélés újabb jeleként hétfőn elismerte a Luther Márton által elindított reformáció kedvező hatásait. Az egyházfő azt is hangsúlyozta, hogy a lutheránus és a katolikus egyháznak helyre kell hoznia a múlt hibáit és a kölcsönös megbocsátásra kell törekednie – áll az MTI tudósításában. A pápa a szekuláris Svédország menedékkérők iránti befogadókészségét is dicsérte.

 

Forrás: The Guardian/MTI

Nyitókép: The Guardian

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!