Idővel fényképmentes személyi igazolványokat kaphatnának a 15. életévüket még be nem töltött gyermekek. Az igazolványok kiadásának célja az lenne, hogy segítségével beazonosíthassák őket az elektronikus egészségügyi rendszeren belül – jelentette ki Robert Kaliňák belügyminiszter (Smer-SD). Az igazolványok tervezett bevezetésének időpontja egyelőre nem ismert.

 

Az igazolvány Európa-szerte az útlevelet helyettesítené

 

A szülőknek mindemellett arra is lehetőségük lenne, hogy egy rövid időre fényképes személyi igazolványt biztosítsanak gyermekeiknek. Robert Kaliňák belügyminiszter szerint az ilyen fényképes személyazonossági Európa-szerte az útlevelet helyettesíthetné, s előreláthatólag két évre szólna az érvényessége.

 

 hirdetes_810x300  

„Ezt mindazon külföldön élő szlovákiai számára is lehetővé kívánjuk tenni, akik változatlanul rendelkeznek állampolgárságunkkal“

 

mondta Kaliňák.

 

Az igazolványokat 2021-ig a gyermekek is megkapják

 

A Robert Fico miniszterelnök vezette kabinet szerdai ülése alkalmával hagyta jóvá az egészségügyi minisztérium vonatkozó törvénymódosító javaslatát. Az említett egészségbiztosítási kártyákat a tervek szerint a személyi igazolványok helyettesítik majd az elektronikus egészségügyi rendszerben.

 

„A klasszikus igazolvány vagy a chippel ellátott személyazonossági kerül majd használatra“

 

közölte Tomáš Drucker egészségügyi miniszter, aki azzal számol, hogy az igazolványokat 2021-ig a gyermekek is megkapják.

 

Forrás: aktuality.sk

Nyitókép: TASR

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!