„Mindenkinek fel kell mutatnia bizonyos fokú szolidaritást, de azt magunk döntjük el, hogyan kell ennek kinéznie”- mondta Robert Fico kormányfő az Európai Tanács három tagjának találkozója után. A szlovák kormányfő Málta és Hollandia vezetőivel találkozott Vallettában.

 

„Ha nem akarjuk befogadni a migránsokat, és mi nem akarjuk, küldhetünk például több rendőrt, több pénzt, több szakembert, és a szolidaritás megnyilvánulhat például úgy is, mint a Bősön alkalmazott gyakorlat, miszerint segítünk Ausztriának a menedékkérők elhelyezésében, de újra kijelentem, ellenezzük a kötelező kvótákat”

 

Idézte Ficot a Teraz.sk.

 

Ma Prágában találkozott Robert Kaliňák szlovák, Milan Chovanec cseh és Wolfgang Sobotka osztrák belügyminiszter, és szintén a migránskérdésről egyeztettek. A belügyminiszterek megállapodtak abban, hogy

 hirdetes_810x300  

 

Az Európai Uniónak fel kell készülnie arra a helyzetre is, hogy nem sikerül megvalósítani a migránsok visszaadásáról Törökországgal kötött megállapodást, ugyanakkor fontos, hogy a balkáni migrációs útvonal továbbra is zárva maradjon.

 

írta az MTI.

 

Körkép.sk

Nyitókép: ujszo.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!